Preskocit navigáciu

Informačný deň cvičenia Slovenský štít 2024


Informačný deň cvičenia Slovenský štít 2024

S blížiacim sa záverom cvičenia sa v priestoroch Centra výcviku Lešť uskutočnil 27. mája Informačný deň o cvičení Slovenský štít 2024, ktorý otvoril riaditeľ cvičenia generálmajor Martin Stoklasa so slovami: „Cvičenie Slovenský štít je spoločným úsilím hlavných pilierov ozbrojených síl – pozemných síl, špeciálnych síl, vzdušných síl, vojenského zdravotníctva a brigády spoločnej podpory. Musím tiež zdôrazniť spoluprácu s našimi medzinárodnými partnermi. Nejde len o cvičenie krajín V4, ale toto cvičenie je aj súčasťou odstrašujúcich aktivít na východnom krídle aliancie NATO.“ Prvý krát sa cvičenia na slovenskom území zúčastňujú aj naši zahraniční partneri z Gruzínska, ktorí prejavili svoju bojovnosť a bohaté skúsenosti v plánovacom a riadiacom procese.


Informačný deň pokračoval predstavením základných informácií o cvičení, štruktúre cvičiacich, časovej osi, po ktorom nasledoval brífing o operačnej situácií aktuálne prebiehajúcej operácie. V praktickej časti ako prvé predstavili hlavné miesto velenia 2. mechanizovanej brigády, ktorá patrí medzi primárnych cvičiacich. Pokračovalo sa prehliadkou jednotlivých častí HMV a po útoku dronom si pozvaní hostia mohli pozrieť postupy pri vynútenej zmene hlavného miesta velenia. Ako posledný sa predstavili naši poľskí zahraničný partneri s hlavným miestom velenia 1. tankového práporu.


Informačný deň cvičenia Slovenský štít 2024Informačný deň cvičenia Slovenský štít 2024Informačný deň cvičenia Slovenský štít 2024Informačný deň cvičenia Slovenský štít 2024Informačný deň cvičenia Slovenský štít 2024Informačný deň cvičenia Slovenský štít 2024

Autor: Sek vel.PS , Foto: Sek vel.PS - Dátum: 27.05.2024
Čítanosť: 1303
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share