Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Vyhlásenie o prístupnosti

GLOBSEC 2013


GLOBSEC 2013
V dňoch 18. - 20. apríla 2013 sa uskutočnil  8. ročník medzinárodnej konferencie GLOBSEC v hoteli Kempinski v Bratislave. GLOBSEC dnes, ako jedno z piatich najrelevantnejších fór pre zahraničnú politiku a otázky bezpečnosti v strednej Európe a na celom svete, priťahuje k Slovensku pozornosť širokej zainteresovanej verejnosti.
GLOBSEC, ktorý organizuje Slovenská atlantická komisia, poskytuje platformu pre politické dialógy, následne smerujúce do celého sveta. Viac než 80 rečníkov na 8 hlavných panelových diskusiách, 4 nočných debatných sekciách a 17 pracovných večeriach sa bude  zaoberať témami zahraničnej politiky, ekonomiky a bezpečnosti v celkovom časovom rozsahu 1995 minút.  Organizátori takisto pripravili desiatky paralelných pracovných stretnutí a viac než 50 bilaterálnych a multilaterálnych schôdzok na úrovni politikov a expertov.

Tohtoročný GLOBSEC organizujeme pod poľskou prezidentúrou V4. Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw  Sikorski sa rozhodol stať spolupatrónom tomuto prestížnemu politickému podujatiu v strednej Európe spolu so slovenským ministrom zahraničných vecí Miroslavom Lajčákom.

Ambíciou GLOBSECu je aj oceniť a osláviť hodnoty, ktoré chceme dosiahnuť. A tých, ktorí k týmto hodnotám výrazne prispievajú. Preto už po druhýkrát, GLOBSEC hostí slávnostnú večeru - podujatie venované tým, ktorí všetkými svojimi silami prispievajú k upevňovaniu demokracie a stability v regióne. Nominantom bude odovzdaná Česká a slovenská transatlantická cena, ktorá je výsledkom spoločnej iniciatívy s českým Jagello 2000. Na tejto slávnostnej večeri si účastníci pripomenú aj 20. výročie vzniku Slovenskej a Českej republiky.

GLOBSEC má však aj ďalšiu ambíciu. A to zapojiť mladých politických lídrov z celého sveta do fóra GLOBSEC. Veríme, že svet potrebuje mladú generáciu, ktorá dokáže vytvárať výzvy pre tradičné politické zmýšľanie, a tak podnecovať dynamický dialóg a riešenia. Preto je GLOBSEC 2013 hrdý, že môže zastrešiť aj Young Leaders Forum so svojím vlastným programom.
FÓRUM O GLOBÁLNEJ BEZPEČNOSTI V BRATISLAVE (GLOBSEC)
GLOBSEC, ktorý vznikol v roku 2005 na podnet Slovenskej atlantickej komisie, je každoročne popredným podujatím o globálnych výzvach strednej Európy. Zúčastňuje sa ho vyše 650 osobností bezpečnostnej a zahraničnej politiky viac ako 60 štátov, vďaka čomu sa GLOBSEC radí medzi celosvetovo päť najdôležitejších podujatí svojho druhu. Jeho poslaním je dostať strednú Európu do zorného poľa významných európskych a severoamerických hlavných miest a vysielať stredoeurópsku perspektívu do transatlantickej diskusie.
Bližšie informácie nájdete na www.globsec.org


Autor: Admin ŠbSP - Dátum: 18.04.2013
Čítanosť: 8701
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share