Preskocit navigáciu

Pietna spomienka na obete leteckej nehody v Hejciach


Pietna spomienka na obete leteckej nehody v Hejciach
V utorok 19. januára jednotky Veliteľstva posádky Bratislava - Čestná stráž OS SR a Vojenská hudba Banská Bystrica vzdali vojenské pocty pri spomienkovom stretnutí obetiam leteckej nehody vojenského špeciálu AN-24, kde sme si pripomenuli 10. výročie leteckého nešťastia.
O dôstojný priebeh uctenia si pamiatky obetí  na mieste nehody na kopci Borsó, ako i pri pamätníku v obci Hejce v prítomnosti prezidentov oboch štátov, najvyšších predstaviteľov rezortov obrán a Generálnych štábov Slovenskej republiky a Maďarska sa pričinilo takmer deväťdesiat našich príslušníkov. Hudobníci banskobystrickej vojenskej hudby dodali odohraním hymien susedských krajín a hymnickou piesňou dôstojnosť spomienkovému stretnutiu.
 Jednotky VePBA splnili úlohy a ciele danej aktivity na vysoko profesionálnej úrovni.

Pietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v Hejciach

Autor: kpt. Ing. Jiří VRCHOVECKÝ , Foto: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH - Dátum: 22.01.2016
Čítanosť: 4321
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share