Preskocit navigáciu

Pridelenec obrany a letecký pridelenec USA navštívili veliteľstvo vzdušných síl


Pridelenec obrany a letecký pridelenec USA navštívili veliteľstvo vzdušných síl

V utorok 8. novembra 2016 privítal veliteľ Vzdušných síl OS SR, generálmajor Miroslav Korba na pôde veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene pridelenca obrany USA na Slovensku podplukovníka Jonathana S. Dunna spolu s leteckým pridelencom majorom Adrianom C. Patrascuom.

Generálmajor Korba v rámci prvej oficiálnej návštevy americkej delegácie oboznámil hostí s históriou, štruktúrou, úlohami a poslaním vzdušných síl. V súvislosti so zámerom výmeny leteckej techniky, veliteľ diskutoval s delegáciou o pokračujúcom preškoľovacom výcviku našich pilotov a technikov v USA. Témou diskusie bol aj spoločný výcvik leteckých jednotiek VzS OS SR a USA v roku 2017.


Program neskôr pokračoval v priestoroch taktického krídla Sliač ukážkou priestorov leteckých trenažérov MiG-29 a L-39, ako aj statickou ukážkou týchto lietadiel v sprievode veliteľa krídla plukovníka Vladimíra Lisého.


Pridelenec obrany a letecký pridelenec USA na Slovensku navštívili po prvýkrát veliteľstvo vzdušných sílPridelenec obrany a letecký pridelenec USA na Slovensku navštívili po prvýkrát veliteľstvo vzdušných sílPridelenec obrany a letecký pridelenec USA na Slovensku navštívili po prvýkrát veliteľstvo vzdušných sílPridelenec obrany a letecký pridelenec USA na Slovensku navštívili po prvýkrát veliteľstvo vzdušných sílPridelenec obrany a letecký pridelenec USA na Slovensku navštívili po prvýkrát veliteľstvo vzdušných sílPridelenec obrany a letecký pridelenec USA na Slovensku navštívili po prvýkrát veliteľstvo vzdušných sílPridelenec obrany a letecký pridelenec USA na Slovensku navštívili po prvýkrát veliteľstvo vzdušných sílPridelenec obrany a letecký pridelenec USA na Slovensku navštívili po prvýkrát veliteľstvo vzdušných sílPridelenec obrany a letecký pridelenec USA na Slovensku navštívili po prvýkrát veliteľstvo vzdušných síl

Autor: VVzS , Foto: VVzS - Dátum: 09.11.2016
Čítanosť: 4160
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share