Preskocit navigáciu

Zvládnem to sama - kurz sebeobrany pre ženy


Zvládnem to sama - kurz sebeobrany pre ženy
Odbor výcviku a kynológie sa snaží byť vo vzdelávaní vojenských policajtov čoraz viac adresnejší a špecifickejší. V dňoch 21. až 25. novembra 2016 sa uskutočnil odborný kurz „Sebaobrana“ so špecializáciou „ženy“. V oblasti prípravy vojenských policajtov je táto oblasť veľmi dôležitá nielen pre samotnú ochranu policajta, ale aj z dôvodu prezentácie pripravenosti pomoci ostatným. Ak som schopný vlastnej ochrany, potom som schopný pomôcť aj ostatným.
 
Sebaobrana pre ženy je postavená na odlišných základoch ako sebaobrana pre mužov. Je to diferencované najmä rozdielmi vo fyziológií ľudského tela (dĺžka končatín, flexibilita, motorika), fyzických faktoroch (hmotnosť, sila, svalstvo) ako aj didaktike a metodológií výcviku.
 
Tohto výcviku sa zúčastnili vojenské policajtky z odboru policajného výkonu Bratislava a odboru výcviku a kynológie Vlkanová – Hronsek. Medzi absolventkami bola aj príslušníčka z OS SR, ktorá vykonáva funkciu psychológa. Jedným z nosných pilierov v sebaobrane žien je psychologický faktor, ktorý zohráva veľmi významnú rolu v samotnej sebaobrane. Samotné príslušníčky výcviku si mohli prakticky overiť a utvrdiť sa, že aj fyzicky slabší a vzrastovo menší jedinec je schopný ochrániť svoj život a eliminovať agresora.

Zvládnem to sama - kurz sebeobrany pre ženyZvládnem to sama - kurz sebeobrany pre ženyZvládnem to sama - kurz sebeobrany pre ženy

Autor: Vojenská polícia - Dátum: 02.12.2016
Čítanosť: 7780
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share