Preskocit navigáciu

Rozlúčili sme sa s kolegom majorom Petrom Pavlovským


Rozlúčili sme sa s kolegom majorom Petrom Pavlovským

Smútočným obradom s plnými vojenskými poctami sa dnes popoludní v Zamarovciach pri Trenčíne rozlúčila rodina, ozbrojené sily a predstavitelia rezortu obrany s majorom Petrom Pavlovským, ktorý minulý týždeň náhle zomrel v Bosne a Hercegovine, kde pôsobil v operácii EUFOR ALTHEA. Posledný hold prišli zosnulému vojakovi vzdať aj minister obrany SR Peter Gajdoš a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Milan Maxim.

Na poslednej rozlúčke sa zúčastnili aj jeho kolegovia z Veliteľstva Pozemných síl Ozbrojených síl SR v Trenčíne a veliteľ Pozemných síl OS SR generálmajor Jindřich Joch. Vlajku Slovenskej republiky odovzdal manželke zosnulého vojaka náčelník Generálneho štábu OS SR generál Milan Maxim. Počas obradu bola rakva, zahalená štátnou vlajkou Slovenskej republiky, vynesená pred dom smútku, kde zaznela štátna hymna a na počesť majora Petra Pavlovského vypálila čestná jednotka salvy.

Zosnulého majora Petra Pavlovského ocenil in memoriam Pamätným krížom za účasť vo vojenskej operácii minister obrany SR Peter Gajdoš, Pamätným krížom náčelníka GŠ OS SR náčelník Generálneho štábu OS SR Milan Maxim. Pamätná medaila za účasť vo vojenskej operácii EUFOR ALTHEA mu bola in memoriam udelená od Vysokej predstaviteľky Únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku a podpredsedníčky Európskej komisie Fererici Mogherini. Ocenenia si prevzali najbližší pozostalí.



Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - KOd - Dátum: 20.02.2018
Čítanosť: 6776
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share