Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Január 2019
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   


Vyhlásenie o prístupnosti

V Trenčíne zvíťazili až dve súťažné družstvá


V Trenčíne zvíťazili až dve súťažné družstvá
V priestoroch Strednej odbornej školy letecko-technickej v Trenčíne sa uskutočnil v stredu 11. apríla už v poradí tretí zo série branných súbojov stredoškolákov. V rámci trenčianskeho kraja sa ho zúčastnilo celkom 11 súťažných družstiev. Od Považskej Bystrice, cez Púchov, Trenčín, Starú Turú, Nové Mesto nad Váhom až po Bánovce nad Bebravou.

Minuloročné víťazstvo obhajovali študenti gymnázia Ľ. Štúra z Trenčína pod vedením učiteľky telesnej výchovy a biológie Viery Foltánovej. Prezradila, že by sa znova chceli prebojovať do Kempu 2018 pre víťazov krajských branných súbojov. „ Z nášho minuloročného družstva už jeden jeho člen študuje vo Vojenskej akadémii v Liptovskom Mikuláši. Možno bude mať ďalších nasledovníkov, „konštatovala vedúca trenčianskych gymnazistov. V tomto roku im však ďalšie družstvá poriadne znepríjemnili ich snahu znova získať miestenku do Kempu na Lešť. Nakoniec síce uspeli, ale boli na spoločnom prvom delenom mieste s družstvom usporiadateľskej Strednej odbornej školy letecko-technickej v Trenčíne pod vedením učiteľa telesnej výchovy Júliusa Štarkeho. Na Lešť sa tak tak z trenčianskeho kraja kvalifikovali obe družstvá.

Študenti museli prekonať nástrahy Army dráhy RCHBO, topografickej, streleckej a zdravotníckej prípravy, vedomostného testu o Slovensku, zhyby na hrazde, kľuky, štafetový beh a na záver aj 12 minútový beh. Pod vedením profesionálnych vojakov si overili svoje vedomostné znalosti a fyzické schopnosti. Celý priebeh súťaže zabezpečovali pracovníci oddelenia marketingu KaMO a Regrutačných stredísk v spolupráci s príslušníkmi trenčianskeho práporu podpory velenia pozemných síl. Súťaž spestrili ukážky činnosti psovoda Vojenskej polície, sebaobrany v prevedení príslušníkov trenčianskeho práporu či atraktívneho Show programu Čestnej stráže OS SR.

Ministerstvo obrany pripravilo branné súboje študentov ako súčasť proaktívnej kampane projektu dobrovoľnej vojenskej prípravy, do ktorej majú záujemcovia možnosť sa prihlásiť aj priamo na podujatiach prostredníctvom regrutačných skupín. V Trenčíne sa do dobrovoľnej vojenskej prípravy prihlásil jeden zo súťažiacich, člen súťažného družstva strednej priemyslovej školy v Novom Meste nad Váhom Andrej Štefánik. 19 ročný rodák z Beckova sa podľa vlastných slov už na dobrovoľnú vojenskú prípravu teší. „Zaujíma ma vojenské prostredie, výcvik a vôbec vojenský život. Odporúčam aj ďalším záujemcom s podobným zameraním, aby sa prihlásili.“

Spokojný s celým priebehom súťaže v Trenčíne, ale aj s predchádzajúcimi kolami v rámci bratislavského a trnavského kraja bol aj náčelník Odboru doplňovania personálu Personálneho úradu OS SR podplukovník Radovan Pista. „Aj takýmto zaujímavým spôsobom sa nám darí dostávať do povedomia mladých ľudí vojenskú službu, ozbrojené sily a zvýšiť záujem o dobrovoľnú vojenskú službu.“


Séria branných súbojov stredoškolákov sa do konca apríla uskutoční ešte v Nových Zámkoch, Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach a Humennom. Víťazné družstvá z jednotlivých krajov získajú možnosť absolvovať 48-hodinový vojenský výcvik KEMP, ktorý sa uskutoční v júni 2018 v Centre výcviku Lešť.



Autor: www.regrutacia.sk - Dátum: 17.04.2018
Čítanosť: 6044
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share