Prezentácia ZaSKIS na IDEB-e 2018


Prezentácia ZaSKIS na IDEB-e 2018 Na 7. ročníku medzinárodného veľtrhu obrannej techniky IDEB dostala Základňa stacionárnych KIS Trenčín (ZaSKIS) možnosť prezentovať svoju činnosť v rámci statickej expozície MO SR.

Prezentácie boli zamerané na predstavenie úloh ZaSKIS plnených v prospech rezortu MO SR v oblasti komunikačných a informačných systémov.

Návštevníci stánku mali možnosť prakticky si vyskúšať novozavádzané typy IP telefónnych aparátov, ktoré prinášajú zvýšený komfort v používaní telefónu s pridanými IP službami.

ZaSKIS zabezpečuje prevádzku dátového a hlasového spojenia 24 hodín denne v akýchkoľvek klimatických podmienkach s minimalizáciou technologických výpadkov. Túto úlohu sa darí plniť aj vďaka periodickej modernizácii prevádzkovaných zariadení. K takýmto patrí aj predstavené modernizované mikrovlnné zariadenie FibreAir IP-20 rádiovej technológie Ceragon, prinášajúce významné zvýšenie prenosovej kapacity a spoľahlivosti.

Tri rady rádiostaníc, od najstarších k najmodernejším, prevádzkovaných v sieti SITNO predstavovali pokrok a rozvoj v možnostiach rádiovej prevádzky malých ručných staníc.

Videokonferenčné riešenia s úspechom využívané v rezorte reprezentovali Cisco Telepresence SX 20 a Cisco DX80. Multikonferenciou viacerých rôznorodých zariadení v reálnom čase bola po celú dobu veľtrhu prezentovaná stabilita a kvalita spojenia, ktorá rapídne mení pracovný štýl rokovaní, šetrí čas a obmedzuje potrebu cestovania.

Nielen pamätníci si so záujmom prezerali časť expozície s historickými exponátmi zo „spojárskej oblasti“ a zaspomínali na časy, keď aj oni mali takéto „exponáty na stole“.

Príslušníci základne účasťou na IDEB 2018 opäť úspešne prezentovali svoju schopnosť prinášať aktívne služby KIS rezortu MO SR aj v mimorezortnom prostredí.


foto1foto1foto1foto1

Autor: mjr. Ing. Ján Šiko , Foto: mjr. Ing. Ján Šiko - Dátum: 25.05.2018
Čítanosť: 6033
Verzia pre tlač

Skočiť na menu