Preskocit navigáciu

Pietne spomienky na vojnových cintorínoch


Pietne spomienky na vojnových cintorínoch Dňa 4. októbra sa uskutočnilo slávnostné zasvätenie cintorína z 1. svetovej vojny v obci Čabalovce – Sterkovce. Vojnový cintorín patrí čo do množstva pochovaných vojakov medzi najväčšie cintoríny 1. svetovej vojny na severovýchode Slovenska. Táto pietna spomienka bola zároveň pripomenutím si 100. výročia ukončenia 1. svetovej vojny.

Na ďalší deň 5. októbra sa uskutočnila pietna spomienka aj na nemeckom vojenskom cintoríne v Hunkovciach. K dôstojnému priebehu pietnych spomienok prispeli svojou účasťou aj príslušníci Čestnej stráže OS SR pod velením poručíka Olivera Koššibu a Vojenská hudby Banská Bystrica pod taktovkou kapitána Jána Goliaša.


Pietne spomienky na vojnových cintorínochPietne spomienky na vojnových cintorínochPietne spomienky na vojnových cintorínochPietne spomienky na vojnových cintorínochPietne spomienky na vojnových cintorínochPietne spomienky na vojnových cintorínochPietne spomienky na vojnových cintorínochPietne spomienky na vojnových cintorínochPietne spomienky na vojnových cintorínochPietne spomienky na vojnových cintorínochPietne spomienky na vojnových cintorínoch

Autor: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH , Foto: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH - Dátum: 04.10.2018
Čítanosť: 2836
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share