Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Vyhlásenie o prístupnosti

Pravidelná rotácia personálu v operácii RS Afganistan


Pravidelná rotácia personálu v operácii RS Afganistan

V dňoch 20. – 30. mája 2019 sa príslušníci Národného centra vojenskej dopravy OS SR Bratislava podieľali na zabezpečení pravidelnej rotácie personálu v operácii RS AFGHANISTAN. Rotácie sa priamo zúčastnil jeden príslušník NCVD OS SR, ktorý v spolupráci s príslušníkom ZZ I. Nemšová a S4/MOVCON pripravoval colné papiere a zbrane na leteckú prepravu späť na Slovensko.

Preprava personálu s batožinou do operácie RS AFGHANISTAN bola zabezpečená leteckým prostriedkom typu Boeing 737-500 zmluvného prepravcu MO SR. Odlet z letiska Bratislava na letisko Kábul s medzipristátím v Tbilisi, sa uskutočnil vo večerných hodinách dňa 20. mája 2019.

Leteckej preprave personálu predchádzala kombinovaná preprava zbraní a munície do operácie RS Afganistan. Zo zásobovacej základne v Nemšovej boli zbrane a munícia prepravené cestnou prepravou na letisko Leipzig/Halle. Odtiaľ boli letecky prepravené leteckým prostriedkom partnerskej krajiny Nemecka na letisko Mazar-E-Sharif v Afganistane, odkiaľ v rámci letov v operácii RS boli zbrane a munícia prepravené na letisko Kábul, kde si ich vyzdvihli príslušníci slovenského NSE.

Preprava personálu s batožinou z operácie RS AFGHANISTAN bola vykonaná tým istým leteckým prostriedkom typu Boeing 737-500 dňa 30. mája 2019 z letiska Kábul na letisko Bratislava, s medzipristátím v Tbilisi. Po absolvovaní pasovej a colnej kontroly na letisku Bratislava bol personál  autobusom a batožina nákladnými vozidlami prepravení do miesta určenia.

V ten istý deň bola slovenskými príslušníkmi S4/MOVCON a IMP zabezpečená preprava leteckej palety so zbraňami z Kábulu na letisko Mazar-E-Sharif, kde bola paleta odovzdaná príslušníkovi maďarského MOVCON na prepravu do nákladného letu na letisko Pápa. Po prílete na leteckej základni Pápa prebehlo colné konanie a nakládka palety do nákladného vozidla ZZ I. Nemšová. Zbrane potom boli v sprievode maďarskej vojenskej polície a následne slovenskej vojenskej polície prepravené do Nemšovej.

Pravidelná rotácia personálu v operácii RS AfganistanPravidelná rotácia personálu v operácii RS AfganistanPravidelná rotácia personálu v operácii RS AfganistanPravidelná rotácia personálu v operácii RS AfganistanPravidelná rotácia personálu v operácii RS AfganistanPravidelná rotácia personálu v operácii RS Afganistan

Autor: nrtm. Viliam UHRÍNEK , Foto: nrtm. Viliam UHRÍNEK - Dátum: 13.06.2019
Čítanosť: 2271
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share