Preskocit navigáciu

Krpáčovo 2019 - Medzinárodný kooperačný výcvik psovodov a služobných psov


Krpáčovo 2019  - Medzinárodný kooperačný výcvik psovodov a služobných psov

     Oddelenie kynológie Odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová-Hronsek zorganizovalo v termíne od 17.- 21.6.2019 v krásnom prostredí Krpáčova pod Nízkymi Tatrami už 5.ročník Medzinárodného kooperačného výcviku psovodov a služobných psov ozbrojených zborov a zložiek.Tento krát naše pozvanie prijali okrem všetkých ozbrojených zborov a zložiek SR (Ozbrojené sily, Policajný zbor, Finančná správa a Zbor väzenskej a justičnej stráže), psovodi so služobnými psami z Armády, Policajného zboru a Vojenskej polície ČR a aj psovodi Maďarskej Vojenskej polície. Dokopy nás bolo 65 psovodov a 78 služobných psov.
     Účastníci výcviku boli rozdelení do 5 skupín podľa špecializácie, veku a stupňa vycvičenosti služobných psov. Jednotlivé skupiny absolvovali rozmanitý a bohatý výcvik v denných a nočných podmienkach deviatich pracovísk (priestory hotela JUNIOR a vodnej nádrže na Krpáčove, Retro Baru Brezno, SAD a železničného DEPA, Základnej školy vo Valaskej, Arény Zimného štadióna a objektu starej Polikliniky v Podbrezovej).
     Medzirezortná a tiež medzinárodná spolupráca je v čase neustále narastajúcich bezpečnostných konfliktov či problémov a s tým súvisiacej potreby hľadania spoločných riešení nenahraditeľnou formou výcviku a prípravy psovodov a služobných psov na reálne využitie – služobný výkon. Nielen výmena vzoriek na špeciálne práce, ochranných pomôcok pri cvikoch obrany, ako aj figurantov samotných, ale aj možnosť sledovať tréningové metódy, taktické postupy jednotlivých psovodov a príležitosť o nich diskutovať, sú základnými myšlienkami takejto spolupráce.
       Všetci účastníci prejavili veľkú vďaku a ocenili vysokú úroveň a kvalitu tohto výcviku, čo je pre nás potešujúce i zaväzujúce pri príprave ďalších zamestnaní pod záštitou Vojenskej polície Slovenskej republiky.


Krpáčovo 2019Krpáčovo 2019Krpáčovo 2019Krpáčovo 2019Krpáčovo 2019Krpáčovo 2019Krpáčovo 2019Krpáčovo 2019

Autor: Vojenská polícia - Dátum: 01.07.2019
Čítanosť: 7738
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share