Preskocit navigáciu

Nový prírastok do zbierky delostreleckej techniky


Nový prírastok do zbierky delostreleckej techniky

             Zbierka delostreleckej bojovej techniky Samohybného delostreleckého oddielu v Michalovciach  sa rozrástla o nový prírastok.  V mesiaci august Vojenské historické múzeum   Piešťany, ktoré je  organickou súčasťou  Vojenského historického ústavu v Bratislave, zapožičalo štyri  kusy kanónov a húfnic  pre michalovských delostrelcov. Podarilo sa nám získať jeden  kus 152 mm samohybnej kanónovej húfnice (ShKH) vzor.77 DANA, ktorá je predchodkyňou 155 mm Samohybnej kanónovej húfnice vzor 2000 ZUZANA,  130 mm  kanón M-46,  122 mm kanón vzor 31/37 a 122 mm húfnicu  D-30, ktorá sa dodnes používa v Ozbrojených silách SR na delostrelecké salvy pri významných príležitostiach.

               Po príchode techniky, profesionálni vojaci vykonali na technike nevyhnutné práce k zakonzervovaniu techniky,  príprave  miest pre jednotlivé exponáty a  zabezpečili tak dôstojnú prezentáciu jednotlivých exponátov. Počas rôznych aktivít spojených s prezentáciou Ozbrojených síl SR môžu návštevníci Duklianskych kasárni spoznať nie len súčasnú bojovú techniku ale aj kúsok delostreleckej histórie.


Nový prírastok  do zbierky delostreleckej technikyNový prírastok  do zbierky delostreleckej technikyNový prírastok  do zbierky delostreleckej technikyNový prírastok  do zbierky delostreleckej technikyNový prírastok  do zbierky delostreleckej technikyNový prírastok  do zbierky delostreleckej technikyNový prírastok  do zbierky delostreleckej technikyNový prírastok do zbierky delostreleckej technikyNový prírastok do zbierky delostreleckej technikyNový prírastok do zbierky delostreleckej techniky

Autor: rtn. Ing. Marián MARCIN , Foto: shdo - Dátum: 28.08.2020
Čítanosť: 3538
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share