Preskocit navigáciu

Slovinský prezident B. Pahor ocenil slovenských vojakov za rýchlu pomoc s tohtoročným požiarom


Slovinský prezident B. Pahor ocenil slovenských vojakov za rýchlu pomoc s tohtoročným požiarom
     Príslušníci 51. krídla Prešov Ozbrojených síl SR si dnes v priestoroch Centra výcviku Lešť prevzali z rúk prezidenta Slovinskej republiky Boruta Pahora ocenenie za pomoc pri hasení rozsiahleho požiaru v Slovinsku v júli tohto roka. Ďakovným listom slovinský prezident aj za účasti prezidentky SR Zuzany Čaputovej a štátneho tajomníka MO SR Mariana Majera ocenil celkovo sedem slovenských vojakov.
      V mene rezortu obrany vyzdvihol gesto vďaky voči slovenským vojakom štátny tajomník Marian Majer. „Možnosť spoľahnúť sa na pomoc spojencov je základným kameňom dôvery. Poskytujeme si navzájom potrebné spôsobilosti, sily a prostriedky, pretože o tom je kolektívna obrana. Nasadenie našich vojakov v Slovinsku a naopak prítomnosť slovinských profesionálov na našom území v rámci mnohonárodnej bojovej skupiny je ukážkový príklad efektívnej spolupráce,“ uviedol M. Majer.
      V rámci oficiálnej prezidentskej návštevy 93 vojakov slovinského kontingentu – mechanizovanej roty nasadenej v rámci mnohonárodnej bojovej skupiny NATO na Slovensku absolvovali hlavy štátov a ich delegácie spoločný brífing plk. Ladislava Bujáreka - veliteľa spojeneckých jednotiek a navštívili tiež ubytovanie vojakov.

Slovinský prezident B. Pahor ocenil slovenských vojakov za rýchlu pomoc s tohtoročným požiaromSlovinský prezident B. Pahor ocenil slovenských vojakov za rýchlu pomoc s tohtoročným požiaromSlovinský prezident B. Pahor ocenil slovenských vojakov za rýchlu pomoc s tohtoročným požiaromSlovinský prezident B. Pahor ocenil slovenských vojakov za rýchlu pomoc s tohtoročným požiarom

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Dátum: 11.11.2022
Čítanosť: 1816
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share