Preskocit navigáciu

Spoločný komplexný poľný výcvik v ČR


Spoločný komplexný poľný výcvik v ČR

V dňoch od 31. júla do 4. augusta 2023 sa príslušníci ČS OS SR zúčastnili „Spoločného komplexného poľného výcviku“ konaného v Českej republike. Hlavným cieľom bolo zoznámiť príslušníkov ČS OS SR s ručnými zbraňami  a vojenskými zručnosťami vojakov  Čestnej stráže AČR.

Vo VVP Boletice si naši príslušníci vyskúšali pod dohľadom inštruktorov  manipuláciu s krátkou a dlhou zbraňou, vykonali dynamické strelecké cvičenia, vyskúšali prekonávanie prekážok  na prekážkovej dráhe, prekonanie vodnej prekážky VC Loutka a vojenské lezenie na LT Jakub. Novinkou pre našich príslušníkov boli nočné streľby, kde s výsledkami vôbec nezaostávali.

Počas všetkých výcvikových dní, ktoré príslušníci ČS OS SR absolvovali, získali nové skúsenosti, rozšírili si obzory vedomostí a nabrali nové zručnosti.

Vo všetkých úlohách, ktoré boli pred našich príslušníkov postavené  zvládli veľmi dobre, čo pozitívne hodnotili nielen vojaci ČS AČR, inštruktori ale aj velenie Spoločného komplexného poľného výcviku. Skúsenosti, nové vzťahy a kontakty, ktoré naši príslušníci získali budú určite zúročené a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.


Spoločný komplexný poľný výcvik v ČRSpoločný komplexný poľný výcvik v ČRSpoločný komplexný poľný výcvik v ČRSpoločný komplexný poľný výcvik v ČRSpoločný komplexný poľný výcvik v ČRSpoločný komplexný poľný výcvik v ČR

Autor: por. Mgr. Branislav BULEJKO , Foto: ČS OS SR - Dátum: 04.08.2023
Čítanosť: 1178
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share