Preskocit navigáciu

Konferencia veliteľov posádok hlavných miest stredoeurópskeho regiónu


Konferencia veliteľov posádok hlavných miest stredoeurópskeho regiónu

Zahraničná služobná cesta bola vykonaná na základe pozvánky veliteľa Veliteľstva posádky Budapešť pri príležitosti konania 16. ročníka konferencie veliteľov posádok hlavných miest stredoeurópskeho regiónu. Témou tohtoročnej konferencie bol krízový manažment a úloha veliteľstva posádky resp. ozbrojených síl v krízovom manažmente. Na konferencii sa zúčastnilo osem veliteľov posádok, príp. ich zástupcovia.

Velitelia posádok boli prijatí zástupcom náčelníka generálneho štábu maďarských obranných síl a navštívili na operačnom centre pracovisko centrálneho riadenia krízových situácií.
Jedným z hlavných bodov konferencie bolo schválenie a podpísanie komuniké o porozumení – s názvom „Protocol of Agreement“.

V stredu, 8.9.2010, velitelia posádok položili veniec pri pamätníku neznámeho vojaka na Námestí hrdinov v Budapešti.

Prezentácia posádky Bratislava, ktorú odprednášal por. Ing. Peter Krumpál, obsahovala informácie o pôsobnosti posádky v krízovom manažmente a taktiež bol účastníkom vysvetlený integrovaný záchranný systém na Slovensku. Na konferencii sa za domácu stranu so svojimi prezentáciami postupne vystriedali zástupcovia za centrum riadenia operácií generálneho štábu, riaditeľ úradu obrannej správy ministerstva obrany a riaditeľ civilnej ochrany v Maďarsku. Program konferencie so svojimi vystúpeniami taktiež naplnili ostatní účastníci za posádky. Takýmto spôsobom sa všetci prítomní dozvedeli nové informácie a aktualizácie činností ozbrojených síl a posádok v spolupráci s civilným sektorom a pri riešení krízových situácií.


Konferencia veliteľov posádok hlavných miest stredoeurópskeho regiónuKonferencia veliteľov posádok hlavných miest stredoeurópskeho regiónuKonferencia veliteľov posádok hlavných miest stredoeurópskeho regiónuKonferencia veliteľov posádok hlavných miest stredoeurópskeho regiónuKonferencia veliteľov posádok hlavných miest stredoeurópskeho regiónu

Autor: por. Ing. Peter Krumpál - Dátum: 21.09.2010
Čítanosť: 24660
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share