Preskocit navigáciu

Veliaci poddôstojník SVaP medzi deťmi


Veliaci poddôstojník SVaP medzi deťmi

Výstroj príslušníkov ozbrojených síl a skúsenosti z práce vo vojenskom prostredí prezentoval veliaci poddôstojník síl výcviku a podpory štábny nadrotmajster Ján Brida v piatok 22. októbra 2010 deťom na Základnej škole 4 v Partizánskom.

„Je to nová spolupráca medzi Veliteľstvom síl výcviku a podpory OS SR z Trenčína a Základnou školu 4 v Partizánskom no o to príjemnejšia, lebo deti sú úžasní poslucháči, vnímaví a zvedaví,“ povedal Ján Brida po stretnutí a dodal, že najviac deti zaujala nová poľná uniforma s digitálnou potlačou spolu s nosným modulárnym systémom a kevlarovou prilbou používanou príslušníkmi OS SR. Ukážku doplnil maketou ručného granátu a medzi deťmi rozdal časopisy obrana, ktoré sú v civilnom sektore nepredajné. Deti mali veľký záujem o vyskúšanie ukázanej výstroje a s nemým údivom sledovali aj prezentačný film od nrtm. Mgr. Milana Pavlíka príslušníka práporu výcviku. Mohli v ňom vidieť spôsob základného vojenského výcviku čakateľov a systém doplňovania OS SR novými profesionálnymi vojakmi.

Táto pozitívna prezentácia Síl výcviku a podpory OS SR na verejnosti je začiatkom novej spolupráce na základe požiadania prezentovať ozbrojené sily pre najmenších. V rámci stretnutia bol štábnym nadrotmajstrom Jánom Bridom prezentovaný záujem pokračovať v spolupráci a prisľúbil snahu zorganizovať dni otvorených dverí na vojenských útvaroch situovaných v blízkom okolí mesta Partizánske.


Veliaci poddôstojník SVaP medzi deťmi Veliaci poddôstojník SVaP medzi deťmi Veliaci poddôstojník SVaP medzi deťmi Veliaci poddôstojník SVaP medzi deťmi Veliaci poddôstojník SVaP medzi deťmi 2Veliaci poddôstojník SVaP medzi deťmi 2Veliaci poddôstojník SVaP medzi deťmi 2Veliaci poddôstojník SVaP medzi deťmi 2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: ZŠ 4 Partizánske - Dátum: 27.10.2010
Čítanosť: 18432
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share