Preskocit navigáciu

Cvičenie BlackBear 2009 v Českej republike - 2. časť


Cvičenie BlackBear 2009 v Českej republike - 2. časť Od stredy 16. septembra podvečera do štvrtku 17. septembra 2009 popoludnia vykonali cvičiace jednotky účastníckych krajín MNMPBAT zastrelenie zbraní používaných na cvičení. Boli pripravené stanovištia pre streľbu z krátkych guľových zbraní, brokovníc, samopalov a odstreľovacích pušiek. Po ukončení zastreľovania zbraní začali v imitovananom kempe FOB EAGLE, ktorý predstavuje základňu v niektorom štáte východoázijského kontinentu, vykonávať stanovené úlohy.

Príslušníci kontingentu riešili nepredpokladané úlohy – simulované dopravné nehody vojenských konvojov a domácich obyvateľov, možné formy obchodovania domácich pred základňou, demonštrácie obyvateľov nespokojných s prítomnosťou koaličných vojsk pred FOB EAGLE a vyvrcholením bol nočný útok na vchod do kempu s použitím ručných zbraní.

Všetky modelové situácie sú pod dohľadom rozhodcov, ktorí pozorujú príslušníkov MNMPBAT pri vykonávaní činností a postupov a vyhodnocujú správnosť a spôsob ich riešenia.


Cvičenie BlackBear 2009 v Českej republikeCvičenie BlackBear 2009 v Českej republikeCvičenie BlackBear 2009 v Českej republikeCvičenie BlackBear 2009 v Českej republike

Autor: rvp , Foto: rvp - Dátum: 17.09.2009
Čítanosť: 23286
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share