Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup príslušníkov vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove


Slávnostný nástup príslušníkov vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove

Príslušníci vrtuľníkového krídla v Prešove si slávnostným nástupom dňa 10. januára 2011 pripomenuli 18. výročie vzniku Slovenskej republiky a 18. výročie vzniku Ozbrojených síl SR.
Po prečítaní článkov rozkazu prezidenta SR veliteľ krídla plukovník gšt. Miroslav Korba poďakoval prítomným za splnenie často neľahkých úloh výcvikového roku 2010, pričom zdôraznil vysokú profesionalitu a mimoriadne pracovné nasadenie všetkých príslušníkov krídla, či už to bolo pri plnení úloh leteckého výcviku alebo počas zásahov v prospech verejného sektoru pri minuloročných živelných udalostiach, kedy bol zásah prešovských vrtuľníkov nevyhnutný. V závere príhovoru veliteľ krídla vyslovil presvedčenie o húževnatosti, spoľahlivosti a vysokom štandarde plnenia úloh príslušníkov krídla v roku 2011 a všetkým poprial veľa zdravia, osobných i pracovných úspechov.
Vybraným príslušníkom útvaru plukovník Korba odovzdal pamätné medaily ministra obrany SR I., II. a III. stupňa, podľa rozkazu náčelníka GŠ OS SR veliteľ odovzdal vojenské medaily III. stupňa za vernosť Ozbrojeným silám SR a čestný odznak Ozbrojených síl SR II. a III. triedy a tiež odznak náčelníka GŠ OS SR II. a III. triedy.
Po úspešnom vykonaní triednych skúšok boli veliteľom krídla profesionálnym vojakom z Prešova odovzdané odznaky Technik letectva I. triedy a tiež Pilot II. a III. triedy. Pamätné listy dostali z rúk veliteľa krídla aj dvaja najlepší profesionálny vojaci spomedzi poddôstojníkov a mužstva na prešovskom krídle.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=435

 



Autor: vk , Foto: vk - Dátum: 10.01.2011
Čítanosť: 14864
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share