Preskocit navigáciu

Chemici z Belgicka cvičia v Zemianskych Kostoľanoch


Chemici z Belgicka cvičia v Zemianskych Kostoľanoch

V dňoch od 2. do 9. apríla 2011 prebieha vo Výcvikovom a testovacom centre radiačnej chemickej a biologickej ochrany (VTC RCHBO) Zemianske Kostoľany výcvik 20 špecialistov radiačnej chemickej a biologickej ochrany Ozbrojených síl Belgického kráľovstva. Príslušníci zo vzdušných i pozemných komponentov belgických ozbrojených síl precvičujú základnú úroveň zručností RCHBO výcviku jednotlivca a dvojice.

Výcvikové a testovacie centrum RCHBO im umožňuje vykonávať výcvik s najrozmanitejšími variantmi prípravy vzoriek a rôznymi stupňami obtiažností výcviku chemických špecialistov s reálnymi toxickými chemickými látkami (TCHL). Špecialisti si zdokonaľujú znalosti vo vykonávaní kontroly detekcie TCHL, dekontaminácie techniky a materiálu a návykoch hygienickej očisty osôb. Po úspešnom absolvovaní výcviku obdržia belgickí vojaci certifikát o absolvovaní výcviku s reálnymi TCHL vo VTC RCHBO Zemianske Kostoľany.


Chemici z Belgicka cvičia v Zemianskych Kostoľanoch  2Chemici z Belgicka cvičia v Zemianskych Kostoľanoch  2Chemici z Belgicka cvičia v Zemianskych Kostoľanoch  2Chemici z Belgicka cvičia v Zemianskych Kostoľanoch  2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: VTC RCHBO - Dátum: 07.04.2011
Čítanosť: 19689
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share