Preskocit navigáciu

Zástupca brigádnym generálom


Zástupca brigádnym generálom

Zástupca veliteľa síl výcviku a podpory donedávna plukovník gšt. Ing. Juraj Krištofovič bol 2. septembra 2008 vymenovaný Prezidentom Slovenskej republiky do prvej generálskej hodnosti brigádny generál.  Zástupca veliteľa síl patril na slávnostnom akte medzi dvanástich generálov, ktorých v prezidentskom paláci podľa čl. 102 ods. 1. písm. h/ Ústavy Slovenskej republiky vymenoval a povýšil prezident SR Ivan Gašparovič. Okrem podpredsedu vlády SR a ministra vnútra SR Róberta Kaliňák a ministra obrany SR Jaroslava Bašku boli na slávnostnom akte prítomní aj Ján Počiatek, minister financií SR, Rudolf Pučík, predseda výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť, generál Ľubomír Bulík, náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl SR a generál JUDr. Ján Packa, prezident Policajného zboru SR.

Ivan Gašparovič v príhovore k novovymenovaným a povýšeným generálom vysoko ocenil ich doterajšiu vykonanú prácu a odborné vedomosti, keď povedal: „Rozhodnutie menovať Vás do týchto hodností som urobil predovšetkým na základe zhodnotenia Vašej práce v odboroch, v ktorých ste pracovali, ako aj na základe zhodnotenia Vašich morálnych postojov.“ Slovenský prezident pripomenul, že vstup Slovenska do EÚ priniesol Slovensku nové úlohy, úlohy spolupráce a koordinácie svojej činnosti. „Prajem Vám, aby sa Vám vo Vašej práci darilo, aby Slovensko, ako člen EÚ a Aliancie bolo zodpovedným členom, zodpovedným spoluúčastníkom pri zabezpečovaní mieru, slobody a občianskych práv“, uviedol Ivan Gašparovič.

Generál Peter Vojtek v poďakovaní hlave štátu prisľúbil, že s maximálnym úsilím budú vo svojej práci pokračovať ďalej tak, aby bránili záujmy Slovenskej republiky a zabezpečili práva jej občanov.

Zdroj: www.prezident.sk


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: Peter Dovina - Dátum: 04.09.2008
Čítanosť: 22583
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share