Preskocit navigáciu

Fire Rescue Cooperative 2011


Fire Rescue Cooperative  2011 12. 5. 2011, 8:30 hod. - Zemianske Kostoľany, stáčisko železničných vozňov, požiar železničných citerien. Ako z katastrofického filmu znie námet požiarneho cvičenia Fire Rescue Cooperative 2011 (ďalej len FRC), ktoré je organizované v dvojročných intervaloch. Úlohou týchto cvičení je preveriť spoluprácu záchranných zložiek okresu Prievidza a Hasičskej havarijnej skupiny (ďalej len HaHSk) základne.

Aj tento rok sa cvičenia zúčastnili naši hasiči, hasiči z VÚ 5728 Nováky, príslušníci Centra potrubnej dopravy našej základne a „okresní hasiči“ z Prievidze. Zriadenie štábu zdolávania požiaru, preverenie systému velenia a požiarnej taktiky, preverenie operatívneho plánu zdolávania požiaru, čiastková evakuácia ohrozených objektov, súčinnosť hasičských jednotiek... To je iba časť úloh, ktoré boli precvičované a laik si ťažko dokáže predstaviť, čo všetko sa skrýva za týmito odbornými výrazmi.

V rámci cvičenia bola použitá aj diaľková doprava požiarnej vody potrubným systémom v dĺžke cca 1 km, ktorý môže byť použitý pri hasení požiarov s potrebou veľkých objemov vody napr. pri lesných požiaroch. Tento systém postavili a obsluhovali špecialisti Centra potrubnej dopravy.

Zostáva veriť, že v praxi nebudeme musieť využiť skúsenosti získané na takýchto cvičeniach, a preto podľa jedného dávneho hesla „Buď pripravený!“ si zakričme „Vždy pripravený!“

Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 2Fotopríloha 2Fotopríloha 2Fotopríloha 2Fotopríloha 3Fotopríloha 3Fotopríloha 3Fotopríloha 3Fotopríloha 4Fotopríloha 4Fotopríloha 4Fotopríloha 4

Autor: rtm. Pavol Mika , Foto: Mgr. Miriam Bernátová - Dátum: 12.05.2011
Čítanosť: 16258
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share