Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Výcvik kľúčového personálu do operácie ISAF


Výcvik kľúčového personálu do operácie ISAF
V súlade s plánom výcviku vo výcvikovom roku 2011 sa dňa 8.8.2011 začal u Výcvikovej jednotky vojenských misií Práporu výcviku Martin, výcvik kľúčového personálu (KP) do operácie ISAF. Uvedeného výcviku sa zúčastňuje KP veliteľstva národného podporného prvku NSE, strážnej jednotky KAF, multifunkčnej ženijnej roty a vojenskej polície.
Teoretická časť výcviku je zameraná najmä na osvojenie poznatkov z oblastí pozadia konfliktu, operácií proti povstaniu (counterinsurgency - COIN), kultúrneho povedomia (cultural awareness), znovuzískania a začlenenia osoby po ocitnutí sa v izolácii (Personnel recovery), opatrenia proti nástražným výbušným systémom (Countering IED) a rádiokomunikácie v anglickom jazyku. V úvode výcviku bolo formou písomného testu a konverzácie vykonané preskúšanie jazykovej pripravenosti KP príslušníkmi jazykového inštitútu. V rámci výcviku sa teoretickej časti zúčastňujú aj príslušníci VP, ktorí budú v budúcnosti zabezpečovať výcvik svojich príslušníkov nasadzovaných do operácie ISAF.
Praktická časť, ktorú bude KP absolvovať v druhom výcvikovom týždni, je zameraná na precvičenie nadobudnutých poznatkov a operačných úloh plnených v priestore operácie po jednotkách. Praktický výcvik bude prebiehať v priestoroch posádkového cvičiska Sučany a učebnej a výcvikovej základne Práporu výcviku Martin v kasárňach 4. čsb.
Na výcvik KP u Výcvikovej jednotky vojenských misií bude nadväzovať sústredený výcvik jednotiek, počas ktorého KP odovzdá nadobudnuté teoretické a praktické poznatky všetkým príslušníkom kontingentu pripravujúcim sa na plnenie operačných úloh v operácii ISAF.

Výcvik kľúčového personálu do operácie ISAFVýcvik kľúčového personálu do operácie ISAFVýcvik kľúčového personálu do operácie ISAFVýcvik kľúčového personálu do operácie ISAFVýcvik kľúčového personálu do operácie ISAFVýcvik kľúčového personálu do operácie ISAFVýcvik kľúčového personálu do operácie ISAF

Autor: kpt. Ing. Pavol Chlebko , Foto: rtm. Peter Mesiaček - Dátum: 10.08.2011
Čítanosť: 23710
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share