Preskocit navigáciu

Vševojskový výcvik martinských opravárov


Vševojskový výcvik martinských opravárov

Aj opravárenskí špecialisti musia zvládať základné bojové zručnosti rovnako ako každý vojak a preto sa v utorok 16. augusta 2011 príslušníci Opravárenského práporu z Martina zúčastnili na výcviku základných bojových zručností (ZBZ) jednotlivca a malého tímu. Na výcviku boli prítomné nielen opravárenské jednotky z Martina, ale aj z odlúčených pracovísk z Banskej Bystrice a Liptovského Mikuláša.

Zvládnutie (ZBZ) je jedným z predpokladov úspešného hodnotenia každého profesionálneho vojaka. Logistické odbornosti z Martina absolvovali tento vševojskový výcvik v súlade s nariadením veliteľa práporu na tretie výcvikové obdobie výcvikového roka 2011. Ťažisko výcviku bolo položené na streľbu vo dvojici z miesta a za pohybu a nácvik v streľbe dvojice z vozidla. Zamestnanie, ktorého riadiacim bol veliteľ 3. opravárenskej roty kapitán Peter Králik, bolo organizované do ôsmich pracovísk. Profesionálni vojaci si na nich okrem strelieb, precvičili aj problematiku ženijnej prípravy so zameraním na činnosť pri spozorovaní nástražného výbušného systému a zdravotnej prípravy, kde si rozšírili svoje vedomosti z poskytovania prvej pomoci pomocou zdravotníckej výbavy jednotlivca. Cieľ zamestnania bol splnený a celkovo bolo precvičených osem tém zo vševojskovej prípravy za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení.

Kontrola vykonaná veliteľom Opravárenského práporu Martin podplukovníkom Danielom Ličkom a veliacim poddôstojníkom nadrotmajstrom Petrom Lomenom hodnotila organizáciu výcviku a dodržiavanie všetkých štandardov výcviku na výbornej úrovni. Osobne vyzdvihli prístup poručíka Michala Butka, rotného Alojza Sviteka a rotného Bohuslava Šľachtovského za ich iniciatívu pri riadení činnosti na pomocných pracoviskách.


Vševojskový výcvik martinských opravárov Vševojskový výcvik martinských opravárov Vševojskový výcvik martinských opravárov Vševojskový výcvik martinských opravárov

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: Oppr Martin - Dátum: 17.08.2011
Čítanosť: 14570
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share