Preskocit navigáciu

Prvé a druhé miesto na streleckej súťaži v ČR


Prvé a druhé miesto na streleckej súťaži v ČR

Profesionálni vojaci síl výcviku a podpory, ktorí reprezentovali OS SR v Českej republike, získali na IX. ročníku streleckej súťaže s názvom „Veľká cena aktívnych záloh o pohár NGŠ AČR“ v konkurencii strelcov z piatich armád NATO dve pódiové umiestnenia. Nadporučík Jaroslav Korienek sa stal celkovým víťazom v streľbe z Pi vz. 82 a plukovník gšt. František Hudák obsadil druhé miesto v streľbe z útočnej pušky Sa vz. 58.

Súťaž, organizovaná Krajským vojenským velitelstvím Plzeň v spolupráci s Krajským vojenským velitelstvím hlavního města Praha, sa konala 24. septembra 2011 na Armádnom streleckom štadióne Lobzy v Plzni. Samotnej súťaže, organizovanej systémom 3 + 15 rán (5 v stoji, 5 v kľaku a 5 v ľahu) z pištole vz. 82, z útočnej pušky Sa vz. 58 a zo samopalu Sa vz. 61 sa zúčastnilo celkovo 44 trojčlenných družstiev z 5 armád NATO (USA, Veľkej Británie, Nemecka, ČR a SR). Slovenská republika zastúpená družstvom veliteľstva síl výcviku a podpory v zložení plukovník gšt. František Hudák, major Štefan Víglaský a nadporučík Jaroslav Korienek skončila v celkovom hodnotení družstiev na štvrtom mieste so stratou troch bodov na tretiu priečku. Významným úspechom však bolo prvé miesto nadporučíka Korieneka, ktorý zo 150 možných bodov získal 144 bodov a druhá priečka plukovníka gšt. Hudáka v streľbe z útočnej pušky Sa vz.58 s počtom bodov 136.

Vo vloženej disciplíne v streľbe zo športovej malokalibrovej pištole, organizovanej systémom 5+15+15 rán na vzdialenosť 25 m, obsadili slovenskí strelci i napriek hendikepu, že takúto zbraň držali v ruke po prvý raz, miesta v prvej polovici výsledkovej listiny.

Súťaž, z ktorej si slovenskí strelci odniesli nové skúsenosti, uznanie zahraničia a pozvánky na ďalšie medzinárodné strelecké súťaže, bola zároveň priestorom na neformálne rozhovory k otázkam tvorby „bielej knihy“ o obrane AČR a koncepcii aktívnych záloh so zástupcom veliteľa síl podpory AČR brigádnym generálom Pavlom Rybákom. V závere súťaže vedúci delegácie OS SR osobne poďakoval organizátorom a odovzdal im a príslušníkom Krajského vojenského veliteľstva Plzeň upomienkové predmety.


Prvé a druhé miesto na streleckej súťaži v ČRPrvé a druhé miesto na streleckej súťaži v ČRPrvé a druhé miesto na streleckej súťaži v ČRPrvé a druhé miesto na streleckej súťaži v ČRPrvé a druhé miesto na streleckej súťaži v ČR 2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: major Štefan Víglaský - Dátum: 27.09.2011
Čítanosť: 15728
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share