Preskocit navigáciu

Velitelia posádok hlavných miest na konferencii vo Varšave


Velitelia posádok hlavných miest na konferencii vo Varšave

Na pozvanie veliteľa Veliteľstva posádky Varšava sa uskutočnil 17. ročník Konferencie veliteľov posádok hlavných miest stredoeurópskeho regiónu. Témou konferencie bola úloha veliteľstva posádky v logistickom zabezpečení hlavných miest velenia a riadenia OS.

Konferencie sa zúčastnilo osem veliteľov posádok z Česka, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rumunska, Rakúska, Slovinska a Slovenska, ktorú reprezentoval veliteľ Veliteľstva posádky Bratislava plukovník Ján Burda. Prezentácia veliteľstva, ktorú odprednášal npor. Peter Krumpál, obsahovala informácie o zmenách vo veliteľstve za posledný rok a informácie o Strategickom hodnotení obrany.

Veliteľov posádok prijal zástupca náčelníka Generálneho štábu Poľských obranných síl, ktorý ich oboznámil s prebiehajúcou reformou v ozbrojených síl v Poľsku.

Súčasťou aktivít konferencie bolo položenie vencov pri pamätníku leteckého nešťastia v Smolensku na Národnom cintoríne vo Varšave a prezentácia vojenského výcvikového centra Mragovo.


Velitelia posádok hlavných miest na konferencii vo VaršaveVelitelia posádok hlavných miest na konferencii vo VaršaveVelitelia posádok hlavných miest na konferencii vo VaršaveVelitelia posádok hlavných miest na konferencii vo Varšave

Autor: npor. Ing. Peter Krumpál - Dátum: 14.10.2011
Čítanosť: 13637
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share