Preskocit navigáciu

Delegácia z Centra výnimočnosti JCBRN navštívila Centrum v Čereňanoch


Delegácia z Centra výnimočnosti JCBRN navštívila Centrum v Čereňanoch

Delegácia Centra výnimočnosti NATO pre oblasť chemickej, biologickej, radiačnej a jadrovej ochrany (JCBRN - Joint Chemical, Biological, Radiation and Nuclear) z českého Vyškova navštívila 5. marca Výcvikové, analytické a zásobovacie centrum radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (VAaZC RCHBO) v Čereňanoch.

Mnohonárodnú delegáciu vedenú plukovníkom Jiřím Gajdošom privítal v priestoroch VAaZC RCHBO plukovník Martin Stoklasa, ktorý je v súčasnosti poverený riadením Veliteľstva síl výcviku a podpory Ozbrojených síl SR.
Cieľom návštevy bola prezentácia priestorov a spôsobilostí Výcvikového a testovacieho centra RCHBO VAaZC RCHBO Čereňany, ale i vzájomná výmena informácií a skúseností z výcviku s toxickými chemickými látkami. Dvanásťčlenná delegácia vyšších dôstojníkov z desiatich krajín participujúcich na činnosti Centra výnimočnosti si v rámci programu pozrela ukážky prostriedkov individuálnej ochrany príslušníkov OS SR (Saratoga, OPCH-02, OM-99, a i.).
Veliteľ VAaZC RCHBO podplukovník Martin Stanko predstavil českým partnerom možnosti využitia Referenčného chemického laboratória v Zemianskych Kostoľanoch v rámci medzinárodnej spolupráce medzi krajinami pôsobiacimi v NATO.


ffff

Autor: mjr.Ing.Igor Štefko , Foto: z.I.Bartolen - Dátum: 07.03.2013
Čítanosť: 12213
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share