Preskocit navigáciu

Chemickí špecialisti z Čerenian na cvičení ATLAS COMMON CHALLENGE 2013


Chemickí špecialisti z Čerenian na cvičení ATLAS COMMON CHALLENGE 2013

Príslušníci Skupiny analytického zabezpečenia (SAZ) Výcvikového, analytického a zásobovacieho centra RCHBO Čereňany sa 17. apríla v Kolárove zúčastnili protiteroristického cvičenia ATLAS COMMON CHALLENGE 2013 za účasti národných špeciálnych zložiek Slovenskej republiky, Maďarska, Slovinska a Rumunska.

Hlavným zámerom cvičenia bolo reálne precvičiť simuláciu útoku teroristov na budovu školy, s cieľom dosiahnuť splnenie svojich požiadaviek prostredníctvom brania rukojemníkov. V rámci cvičenia v súčinnosti s pyrotechnikmi Policajného zboru SR špecialisti SAZ preverili nájdený nástražný výbušný systém na prítomnosť toxických chemických látok a rádioaktívnych látok. Pre zahraničné špeciálne policajné jednotky v spolupráci s Útvarom osobitného určenia Prezídia Policajného zboru SR, okrem praktických častí cvičenia, predviedli ukážku špičkového vybavenia a materiálu SAZ potrebného na zabezpečenie plnených úloh. Počas prezentácie vybavenia si zároveň vymenili skúsenosti a podrobne vysvetlili spoluprácu jednotlivých bezpečnostných zložiek SR počas spoločného zásahu.

Zapojenie SAZ do spoločných zásahov so špeciálnymi policajnými jednotkami bolo zo strany veliteľských štruktúr zahraničných jednotiek vyhodnotené veľmi pozitívne.


Príslušníci Skupiny analytického zabezpečenia (SAZ) Výcvikového, analytického a zásobovacieho centra RCHBO Čereňany sa 17. apríla v Kolárove zúčastnili protiteroristického cvičenia ATLAS COMMON CHALLENGE 2013 za účasti národných špeciálnych zložiek SlovenPríslušníci Skupiny analytického zabezpečenia (SAZ) Výcvikového, analytického a zásobovacieho centra RCHBO Čereňany sa 17. apríla v Kolárove zúčastnili protiteroristického cvičenia ATLAS COMMON CHALLENGE 2013 za účasti národných špeciálnych zložiek Sloven

Autor: VAaZC RCHBO Čereňany , Foto: VAaZC RCHBO Čereňany - Dátum: 19.04.2013
Čítanosť: 10874
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share