Preskocit navigáciu

M. Glváč: Vojakov presúvame na pomoc pri záplavách na juh Slovenska


M. Glváč: Vojakov presúvame na pomoc pri záplavách na juh Slovenska

Na základe zmien v povodňovej situácii a postupu prívalovej vlny po rieke Dunaj na juh Slovenska, presúva sa aj pomoc Ozbrojených síl SR na záplavami najviac ohrozené miesta v okolí Komárna a Štúrova.

Na plnenie vriec pieskom a spevňovanie hrádze v Komárne bolo vyslaných 42 vojakov z protilietadlovej raketovej brigády Nitra a dva automobily Tatra 815. „Na základe požiadavky krízového štábu sme vojakov poslali do Komárna, ostatných 600 vojakov zostáva v pohotovosti a môžeme ich kedykoľvek použiť,“ uviedol minister obrany Martin Glváč.

Ozbrojené sily dvomi Tatrami 815 naďalej bezpečne prepravujú obyvateľov mestskej časti Devín do centra mesta a späť. Ďalšie dve vozidlá Tatra s posádkami sú k dispozícii pre záchranárske zložky Integrovaného záchranného systému, ktorým najmä do mestských častí Devín a Dlhé diely prepravujú ľudí, PHM a všetok potrebný materiál.

Ako uviedol minister obrany Martin Glváč, niektorí ľudia sa nesprávajú pri preprave do Devína vzhľadom na situáciu zodpovedne. „Máme stále problém so zvedavcami, ktorí si myslia, že ide o vyhliadkové výlety a musíme občas kontrolovať aj občianske preukazy, či sú to ľudia, ktorí tam majú naozaj cestu,“ uviedol minister.

V pohotovosti je neustále vyše 600 vojakov a 52 ks vojenskej techniky. Situáciu nad územím postihnutým záplavami monitoruje vrtuľník ozbrojených síl.



Autor: MO SR - KOd , Foto: OS SR - mjr. Stanislav Pigula - Dátum: 07.06.2013
Čítanosť: 9941
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share