Preskocit navigáciu

V areáli Duklianskych kasární vyrástlo nové športovisko


V areáli Duklianskych kasární vyrástlo nové športovisko
Služba v Ozbrojených silách Slovenskej republiky vyžaduje dokonale pripraveného profesionálneho vojaka. Útvar Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR) nie je výnimkou. Pri plnení špecifických úloh vyplývajúcich z poslania útvaru sa prejaví nielen psychická odolnosť, ale aj fyzická zdatnosť každého jej príslušníka.

S myšlienkou vybudovať nové športovisko prišiel veliteľ útvaru plukovník Miroslav Ištván, ktorý sa takýmto spôsobom rozhodol podporiť rozvoj fyzickej kondície u svojich podriadených. Slovo dalo slovo a po necelých troch mesiacoch ,,vyrástlo,, v areáli Duklianskych kasární nové športovisko.

„Nesmierne oceňujem prístup svojich podriadených, ktorí sa nadchli pre túto myšlienku. Aj vďaka nim sme si svojpomocne vybudovali tento športový priestor,“ povedal veliteľ ČS PSR.

Dobrovoľnú finančnú zbierku určenú na úpravu plochy a vybavenie športoviska športovým náradím podporilo viacero príslušníkov útvaru, vďaka čomu je dnes na nevyužitom mieste športovisko s množstvom prekážok (bradlá, hrazda, rebriny, lomený rebrík, železné konštrukcie na posilňovanie a lavičky s činkami).

„Športová aktivita je jedným zo základných prostriedkov na zvyšovanie fyzickej zdatnosti a psychickej odolnosti každého profesionálneho vojaka. Preto som sa rozhodol zorganizovať výstavbu nového športoviska, ktoré bude slúžiť všetkým príslušníkom útvaru. Verím, že bude v maximálnej možnej miere využívané,“ zdôraznil v rozhovore plukovník Ištván.

Čestná stráž prezidenta SR disponuje fyzicky zdatnými vojakmi, ktorí vynikajú v rôznych športových disciplínach (plávanie, silový trojboj, atletické disciplíny). Ich dokonalú fyzickú pripravenosť pravidelne potvrdzujú úspechy z rôznych športových súťaží nielen v rámci rezortu obrany, ale aj mimo neho.

V areáli Duklianskych kasární vyrástlo nové športoviskoV areáli Duklianskych kasární vyrástlo nové športoviskoV areáli Duklianskych kasární vyrástlo nové športoviskoV areáli Duklianskych kasární vyrástlo nové športoviskoV areáli Duklianskych kasární vyrástlo nové športoviskoV areáli Duklianskych kasární vyrástlo nové športoviskoV areáli Duklianskych kasární vyrástlo nové športoviskoV areáli Duklianskych kasární vyrástlo nové športoviskoV areáli Duklianskych kasární vyrástlo nové športoviskoV areáli Duklianskych kasární vyrástlo nové športoviskoV areáli Duklianskych kasární vyrástlo nové športoviskoV areáli Duklianskych kasární vyrástlo nové športovisko

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 21.08.2013
Čítanosť: 7562
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share