Preskocit navigáciu

Odborný kurz – služobné zákroky


Odborný kurz – služobné zákroky

V prvých dvoch decembrových týždňoch bol v Centre výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová – Hronsek vykonaný Odborný kurz – služobné zákroky pre príslušníkov Vojenskej polície.

Dňa 2.decembra 2013 do kurzu nastúpili dvaja príslušníci ÚVP Topoľčany a traja príslušníci ÚVP Banská Bystrica. Z dôvodu dlhoročnej praxe všetkých frekventantov nebolo potrebné upravovať jeho priebeh s ohľadom na individuálne potreby cvičiacich a títo sa bez obmedzení "pustili do práce".

V prvej časti boli frekventantom prezentované základné činnosti a metodiky pri vykonávaní služobných zákrokov, vybrané ustanovenia zákona č. 124/92 Zb. o Vojenskej polícii v znení neskorších predpisov a spracovanie dokumentácie vyplývajúcej z vykonania služobného zákroku. Druhá časť bola zameraná na praktický výcvik, ktorej cieľom bolo praktické zdokonalenie sa frekventantov pri použití donucovacích prostriedkov s dôrazom na primeranosť ich použitia. Pri nácviku jednotlivých situácií bolo zjednotené ich použitie a postupná gradácia.

Kurz bol vedený inštruktormi všeobecného výcviku nrtm. Bc. Vladimírom Bobuľom a nrtm. Patrikom Štefkom a na modelových situáciách sa podieľali aj ďalší príslušníci centra, vrátane psychológa z. Ivana Sopoligu, ktorý ich sebe vlastným spôsobom nešetril. V záverečnom preskúšaní všetci frekventanti zúročili nadobudnuté teoretické vedomosti a praktické zručnosti a všetkým boli vydané certifikáty o absolvovaní kurzu.


Odborný kurz – služobné zákrokyOdborný kurz – služobné zákrokyOdborný kurz – služobné zákrokyOdborný kurz – služobné zákrokyOdborný kurz – služobné zákrokyOdborný kurz – služobné zákroky

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 20.12.2013
Čítanosť: 13566
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share