Pochod vďaky SNP si pripomenuli aj jednotky VePBA


Pochod vďaky SNP  si pripomenuli aj jednotky VePBA

     V sobotu 18. januára 2014 sa uskutočnil už 39. ročník lyžiarsko - turistického podujatia Pochod vďaky SNP Cigeľ – Handlová, na ktorom nechýbali ani jednotky Veliteľstva posádky Bratislava.

     Organizátori podujatia TJ Partizán Cigeľ a TJ Plameň Handlová v spolupráci s Obcou Cigeľ, mestom Handlová, Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov, Trenčianskym samosprávnym krajom a Regionálnou radou klubu slovenských turistov Prievidza  usporiadali toto podujatie na počesť úcty k tradícii minulosti Slovenska – Slovenského národného povstania a smutných udalostí, ktoré sa odohrali v obci Cigeľ 13. januára 1945.

 

     Vari  najstaršej zimnej turistickej akcie na Slovensku, ktorá je venovaná  pamiatke umučených a padlých bojovníkov proti nacizmu z tejto obce, sa zúčastnili premiér Róbert Fico, veľvyslanec Ruskej federácie na Slovensku Pavol Maratovič Kuznecov, veľvyslanec Rumunskej republiky na Slovensku  Florin Vodita, slovenský veľvyslanec v Moskve Jozef Migaš, poslanci Národnej rady SR, zástupcovia Ústrednej rady Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, vyššieho územného celku, starostovia a primátori okolitých obcí a miest a ostatní návštevníci z rôznych končín celého Slovenska.

 

     Tí počas pietneho aktu položili za sprievodu Čestnej stráže OS SR a hudobného doprovodu Vojenskej hudby OS SR Bratislava vence a kytice k miestnemu Pamätníku SNP, na ktorom sú vyryté mená  obyvateľov obce, ktorí zahynuli v boji proti nemeckému nacizmu.

 

     Po pietnom akte sa už turisti všetkých vekových kategórií vydali na pochod. Pre účastníkov podujatia bolo pripravených niekoľko trás, z ktorých si  mohol každý vybrať podľa svojich schopností a  fyzickej kondície.


Pochod vďaky SNP  si pripomenuli aj jednotky VePBAPochod vďaky SNP  si pripomenuli aj jednotky VePBAPochod vďaky SNP  si pripomenuli aj jednotky VePBAPochod vďaky SNP  si pripomenuli aj jednotky VePBA

Autor: por. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: nrtm. Milan KULICH - Dátum: 18.01.2014
Čítanosť: 7157
Verzia pre tlač

Skočiť na menu