Preskocit navigáciu

Streľby prešovských letcov z ručných zbraní


Streľby prešovských letcov z ručných zbraní

Život prešovských letcov, to nie je len každodenná rutinná činnosť, vyplývajúca z ich funkčnej náplne. Medzi úlohy, ktoré počas roka musia absolvovať všetci profesionálni vojaci Ozbrojených síl Slovenskej republiky, patria aj preskúšania zo streleckej, taktickej, zdravotnej, telesnej, či poradovej prípravy.

Jednu z týchto činností - streľby z ručných zbraní, absolvovali príslušníci vrtuľníkového krídla dňa 27. februára 2014 v priestoroch Posádkového cvičiska a strelnice Ruská Nová Ves. Počas výcviku si vrtuľnikári mali možnosť obnoviť a vylepšiť svoje vedomosti,týkajúce sa manipulácie so zbraňou, jej rozoberanie a následné zloženie na časovú normu, či ostrosť zraku pri mierení na terče v rôznej vzdialenosti. Profesionálni vojaci, pod dohľadom inštruktorov, strieľali z pištole Pi vz.82 a samopalu Sa vz.58 na rôzne terčové situácie zo stoja, kľaku i po ležiačky. Počet zasiahnutých terčov zaznamenal a vyhodnotil riadiaci inštruktor na úseku. V závere výcviku si musel každý vojak ošetriť svoje pridelené zbrane od nečistôt a sadzí z vyhoreného strelného prachu. Potom už bola výzbroj opäť pripravená na použitie.

Prešovskí letci sa strelieb z ručných zbraní zúčastňujú viackrát ročne - počas dňa, ale i v noci. Ich súčasťou môže byť aj cvičenie z hádzania ručných granátov. Výsledky týchto cvičení sa zaznamenávajú, čo má vplyv na kariérny rast profesionálneho vojaka.


foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2

Autor: por. Daniel NEHILA , Foto: vkPO - Dátum: 27.02.2014
Čítanosť: 7422
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share