Preskocit navigáciu

PREDSTAVITELIA MIESTNEJ SAMOSPRÁVY NA ZÁKLADNI V PREŠOVE


PREDSTAVITELIA MIESTNEJ SAMOSPRÁVY NA ZÁKLADNI V PREŠOVE Na základe pozvania zástupcu veliteľa Leteckej základne generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove podplukovníka Júliusa Poslucha sa dňa 15. decembra 2008 uskutočnilo v rámci útvaru stretnutie s predstaviteľmi miestnej samosprávy. Pozvanie prijali poslanci priľahlých mestských častí, starostovia okolitých obcí a hlavný architekt mesta Prešov.
Témou stretnutia a predmetom diskusie boli „Vnútorné opatrenia leteckej základne s dôrazom na minimalizáciu hlučnosti“.
Podplukovník Posluch hostí privítal a v príhovore hostí oboznámil s programom a cieľom stretnutia, ktorým bolo oboznámiť zástupcov občanov s opatreniami, ktoré útvar preventívne vykonáva, aby čo najmenej svojou činnosťou zaťažoval verejnosť a tým čo najviac redukoval celkový možný negatívny dopad na životné prostredie.
Hostia sa v prezentácii oboznámili so zásadami lietania v podmienkach základne v Prešove, opatreniami na zníženie hlučnosti na letisku, všeobecne záväznými predpismi pre všetkých užívateľov vzdušného priestoru a jeho rozdelením. Podrobne bol tiež vysvetlený spôsob lietania na letisku v Prešove. Súčasťou programu stretnutia bola aj ukážka novej veže riadenia.
Predstavitelia miestnej samosprávy v závere stretnutia poďakovali vedeniu základne za úsilie, ktoré vyvíja v prospech verejného sektoru, za ústretový prístup k riešeniu otázok spojených so širokou verejnosťou a vyjadrili presvedčenie o ďalšej kvalitnej vzájomnej spolupráci.

Foto1Foto1Foto1Foto1Foto2Foto2Foto2Foto2Foto3Foto3Foto3Foto3

Autor: npor. Ľubomír Fejerčák , Foto: npor. Ľubomír Fejerčák - Dátum: 15.12.2008
Čítanosť: 12066
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share