Preskocit navigáciu

V Afganistane si pripomenuli útok z decembra 2013


V Afganistane si pripomenuli útok z decembra 2013

 Slávnostným ceremoniálom v Afganistane si v piatok 31. januára 2014 uctili kolegovia pamiatku padlých príslušníkov SOAG, kapitána in memoriam Edmunda Makovníka a rotmajstra in memoriam Patrika Fraštiu. Na slávnosti im, a príslušníkovi 5. pluku, ktorý bol účastný samovražedného útoku 27. decembra 2013, počas ktorého zahynuli jeho spolubojovníci, udelilo velenie US Combat Badge - americký bojový odznak - „za účasť v bojovej akcii“. Pri tejto príležitosti boli odhalené tabule s menami doteraz padlých príslušníkov SOAG.

 Veliteľ SOAG vyjadril prianie, že k dvom slovenským a dvom americkým menám už nepribudnú žiadne ďalšie. V krátkom príhovore poukázal na duchaprítomnosť a reakciu člena SOAG bezprostredne po decembrovom útoku. Pripomenul, že všetci príslušníci SOAG citlivo vnímajú hĺbku straty dvoch vynikajúcich bojovníkov a kamarátov v tak malej jednotke, akou 5. pluk špeciálneho určenia je.


V Afganistane si pripomenuli útok z decembra 2013V Afganistane si pripomenuli útok z decembra 2013V Afganistane si pripomenuli útok z decembra 2013V Afganistane si pripomenuli útok z decembra 2013

Autor: 5. pšu - kpt. Mário Pažický , Foto: 5. pšu - Dátum: 04.02.2014
Čítanosť: 26846
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share