Preskocit navigáciu

Ďalšia rotácia z vojenskej operácie EUFOR ALTHEA je šťastne doma


Ďalšia rotácia z vojenskej operácie EUFOR ALTHEA je šťastne doma

Po deviatich mesiacoch plnenia úloh vo vojenskej operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine sa domov, na Slovensko šťastne vrátila v poradí už ôsma rotácia.
Trinástich príslušníkov rotácie privítal v Novej Polianke 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálmajor Pavel Macko, náčelník štábu Síl výcviku a podpory ozbrojených síl SR plukovník Ján Dreveňák, spolu s veliteľom Brigády bojového zabezpečenia plukovníkom Jozefom Ševčíkom, pod taktovkou ktorého, sú nominovaní príslušníci do operácie pripravovaní.
Slávnostný akt privítania sa uskutočnil 20. júna 2014 na pôde Vysokošpecializovaného ústavu pľúcnych chorôb v Novej polianke, kde sa rotujúci personál podrobil zdravotných vyšetreniam.
V rámci slávnostného aktu generálmajor Macko ocenil navrátilcov medailou za plnenie úloh v operácii mimo územia SR, a tých, ktorí prejavili najväčšie nasadenie pri plnení úloh v operácii ocenil zároveň aj vecnými darmi.
Generálmajor Macko vo svojom príhovore vyjadril spokojnosť s nasadením, s akým príslušníci ôsmej rotácie plnili úlohy v zahraničí, a tak reprezentovali Slovenskú republiku na medzinárodnej pôde vo veľmi dobrom svetle.

Prípravu, výcvik a samotné nasadenie personálu do operácie EUFOR ALTHEA primárne zastrešuje veliteľstvo Brigády bojového zabezpečenia (VBrBZ), spolu so svojimi podriadenými útvarmi v posádke Martin a Hlohovec.


Ďalšia rotácia z vojenskej operácie EUFOR ALTHEA je šťastne domaĎalšia rotácia z vojenskej operácie EUFOR ALTHEA je šťastne domaĎalšia rotácia z vojenskej operácie EUFOR ALTHEA je šťastne domaĎalšia rotácia z vojenskej operácie EUFOR ALTHEA je šťastne domaĎalšia rotácia z vojenskej operácie EUFOR ALTHEA je šťastne doma 2

Autor: kpt. Téglašiová - VBrBZ - Dátum: 20.06.2014
Čítanosť: 5365
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share