Preskocit navigáciu

Víkend v znamení lietania


Víkend v znamení lietania
Koniec augusta tak, ako po minulé roky patril lietaniu. V areáli Leteckej základne Sliač sa     v dňoch 30. - 31. augusta konal ďalší ročník Medzinárodných leteckých dní SIAF (Slovak International Air Fest ) 2014 plný nezabudnuteľných zážitkov.
 
Pre nadšencov a milovníkov lietania pripravila Slovenská letecká agentúra v spolupráci          s Ministerstvom obrany SR, ako hlavným programovým partnerom, skutočne pestrý program. Takmer stotisíc návštevníkov prešlo bránami letiska, aby si okrem sledovania majstrovstva pilotov na oblohe a množstva statických a dynamických ukážok leteckej techniky, vychutnalo 
slávnostné otvorenie leteckých dní príslušníkmi Čestnej stráže OS SR, pod velením podplukovníka Waltera Teimla za prítomnosti prezidenta SR Andreja Kisku, ministra obrany Martina Glváča, náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Milana Maxima a ďalších významných hostí.
 
Veľkým lákadlom pre návštevníkov boli zaiste i koncertné vystúpenia hudobníkov Vojenskej hudby Banská Bystric, pod dirigentskou taktovkou poručíka Jána Goliáša, či showprogram, ktorý pritiahol pozornosť tisícok divákov a bol ocenený neutíchajúcim potleskom.
 
V rámci sprievodných podujatí mohli zvedavci vidieť ukážky výzbroje a výstroje príslušníkov Čestnej stráže OS SR.
 
Letecké dni sa niesli v znamení dôležitých výročí slovenského národa - osláv 70. výročia Slovenského národného povstania a 10. výročia vstupu Slovenska do Severoatlantickej aliancie a EÚ.

Víkend v znamení lietaniaVíkend v znamení lietaniaVíkend v znamení lietaniaVíkend v znamení lietaniaVíkend v znamení lietaniaVíkend v znamení lietaniaVíkend v znamení lietaniaVíkend v znamení lietaniaVíkend v znamení lietaniaVíkend v znamení lietaniaVíkend v znamení lietaniaVíkend v znamení lietania

Autor: por. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: por. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ - Dátum: 31.08.2014
Čítanosť: 4847
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share