Preskocit navigáciu

Veliteľ jednotiek EUFOR navštívil slovenské LOTy


Veliteľ jednotiek EUFOR navštívil slovenské LOTy  

V rámci oboznamovania sa s celým priestorom operácie v Bosne a Hercegovine a systémom práce styčných a pozorovacích tímov (LOT), navštívil nový veliteľ jednotiek EUFOR v operácii ALTHEA v Bosne a Hercegovine generálmajor Johann LUIF aj príslušníkov OS SR. Pred vykonaním návštev jednotlivých LOT domov oboznámil náčelník koordinačného centra LOT (LCC) podplukovník Ladislav KISEL veliteľa EUFOR so systémom zberu informácií pre situačné povedomie a prácou styčných a pozorovacích tímov na území Bosny a Hercegoviny. V poradí prvým slovenským LOTom, ktorý generálmajor Luif navštívil bol 19.1.2015 LOT Novo Sarajevo. Neskôr, 14.2.2015 navštívil aj zvyšné 2 slovenské LOTy vo Višegrade a vo Foči.

Počas operačných brífingov boli veliteľovi EUFOR objasnené všetky úlohy, ktoré plnia príslušníci LOT vo svojich priestoroch zodpovednosti. Veliteľ EUFOR sa tiež podrobne zaujímal o históriu jednotlivých regiónov, kde pôsobia naši vojaci, ako aj o všetky informácie týkajúce sa priestoru zodpovednosti vo sfére sociálnej, ekonomickej, náboženskej ako aj na poli vzdelávania a zdravotníctva. Prednášajúci poskytli  veliteľovi EUFOR aj aktuálne informácie o bezpečnostnej situácii  a tiež o incidentoch za posledné obdobie. Generálmajor Johann LUIF sa v o svojich otázkach informoval o  vzťahoch príslušníkov LOT s miestnym obyvateľstvom, najzávažnejších problémoch v regióne, protestoch a štrajkoch v oblastiach zodpovednosti a taktiež na spôsobe vzdelávania o mínovom nebezpečenstve, ktoré príslušníci LOT vykonávajú najmä na základných a stredných školách vo svojich priestoroch zodpovednosti.

Na záver svojej návštevy veliteľ EUFOR objasnil veliteľom LOT svoju predstavu o plnení operačných úloh a poprial príslušníkom LOT veľa síl pri plnení ďalších náročných úloh.


Veliteľ jednotiek EUFOR navštívil slovenské LOTyVeliteľ jednotiek EUFOR navštívil slovenské LOTyVeliteľ jednotiek EUFOR navštívil slovenské LOTyVeliteľ jednotiek EUFOR navštívil slovenské LOTyVeliteľ jednotiek EUFOR navštívil slovenské LOTyVeliteľ jednotiek EUFOR navštívil slovenské LOTyVeliteľ jednotiek EUFOR navštívil slovenské LOTyVeliteľ jednotiek EUFOR navštívil slovenské LOTyVeliteľ jednotiek EUFOR navštívil slovenské LOTyVeliteľ jednotiek EUFOR navštívil slovenské LOTyVeliteľ jednotiek EUFOR navštívil slovenské LOTy

Autor: pplk. Ladislav KISEL - Dátum: 17.02.2015
Čítanosť: 7300
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share