Preskocit navigáciu

Strážni anjeli ochraňujú žilinských špeciálov


Strážni anjeli ochraňujú žilinských špeciálov

 Škôlkari z partnerskej Cirkevnej materskej školy svätého Jozefa v Pezinku sa členom 5. pluku špeciálneho určenia, aktuálne si plniacim povinnosti v operácii Resolute Support v Afganistane, v tomto predveľkonočnom období postarali o veľmi milé prekvapenie -  poslali im kresby strážnych anjelov.

 "Srdečne vás všetkých pozdravujeme do ďalekého Afganistanu a posielame vám strážnych anjelov, aby vás ochraňovali počas vašej veľmi náročnej a často nebezpečnej práce", napísali škôlkari rukou riaditeľky Gabriely Podhorskej.

 Partnerstvo s materskou školou bolo nadviazané z iniciatívy súčasného veliteľa slovenského kontingentu v Afganistane podplukovníka Pavla Švelku v čase, keď bol príslušníkom Odboru Síl špeciálneho určenia Generálneho štábu OS SR, nadriadeného orgánu 5. pluku špeciálneho určenia.

 Pezinskí škôlkári v sprievodnom liste ďalej píšu: "Vieme, že bojujete za spravodlivosť a ochraňujete dobrých ľudí. Vieme tiež, že ste dobre vycvičení a že vás len tak ľahko niečo nezlomí. No pre istotu vám posielame strážnych anjelov, lebo ako sa hovorí, "istota je guľomet"! Dúfame, že sa každému ujde jeden strážny anjel a ak by sa náhodou neušiel, môžete si požičiavať."

 Škôlkári využili ako kuriéra náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Milana Maxima. Ten anjelov strážnych žilinským vojakom doručil osobne v čase nedávnej návštevy. 
  

v tejto súvislosti čítajte tiež:

- Generál Maxim: „Pripravenosť našich vojakov je vysoko hodnotená a to nielen po profesionálnej stránke.“

- Fotoreport: Náčelník Generálneho štábu Maxim navštívil Afganistan

 


IIIIII

Autor: 5. pšu - kpt. Mário Pažický , Foto: SLOVCON a 5. pšu - kpt. Mário Pažický - Dátum: 02.04.2015
Čítanosť: 2773
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share