Preskocit navigáciu

Pripomíname si 70. výročie skončenia druhej svetovej vojny


Pripomíname si 70. výročie skončenia druhej svetovej vojny

Slovenská republika si 8. mája pripomenie 70. výročie víťazstva nad fašizmom a skončenia druhej svetovej vojny v Európe, ktorá poznačila osudy ľudí na celom svete. Túto významnú udalosť si dnes v Bratislave slávnostným nástupom pripomenuli aj príslušníci rezortu ministerstva obrany a Generálneho štábu OS SR.

Po odznení štátnej hymny, rozkaz prezidenta Slovenskej republiky a hlavného veliteľa ozbrojených síl Slovenskej republiky prečítal podplukovník Patrik Adamec zo Štábu pre podporu operácii GŠ OS SR.
Na slová prezidenta SR nadviazal náčelník GŠ OS SR generálporučík Milan Maxim, ktorý zdôraznil, že už v bojoch pred sedemdesiatimi rokmi bola cieľom obrana demokracie. 

„S rovnakým cieľom pokračujeme aj dnes v boji proti terorizmu. Naše tradície, úcta k našim predkom a ich odkaz nás vedú a vždy budú viesť k obrane hodnôt najvyšších, hodnôt ľudských. Je nesmierne dôležité, aby sme si aj dnešným zhromaždením pripomenuli, že mier a stabilné bezpečnostné prostredie nie je samozrejmosťou,“ dodal náčelník GŠ Maxim.

Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Slovenskej republiky generálporučík Milan Maxim sa pri príležitosti výročia Dňa víťazstva nad fašizmom rozhodli oceniť príslušníkov GŠ OS SR, ktorí svojim profesionálnym prístupom k plneniu úloh v uplynulom období osobne prispeli k rozvoju ozbrojených síl SR. Z rúk náčelníka generálneho štábu si vybraní príslušníci GŠ prevzali vojenské medaily „za vernosť OS SR II. a III. stupňa, čestný odznak OS SR I., II. a III. triedy a odznak náčelníka Generálneho štábu OS SR III. triedy.“ Ocenení svojou prácou počas predchádzajúceho obdobia významne prispeli k plneniu mimoriadne náročných úloh.


IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Autor: OOd NGŠ , Foto: MO SR - Mgr. Michal PSOTA - Dátum: 06.05.2015
Čítanosť: 6377
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share