Preskocit navigáciu

Oficiálna návšteva rakúskeho prezidenta na Slovensku


Oficiálna návšteva rakúskeho prezidenta na Slovensku
V pondelok 13. júla pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenska prezident Rakúskej republiky Heinz Fischer.

Najvyššieho predstaviteľa Rakúskej republiky privítali plnými poctami na prednom nádvorí Prezidentského paláca príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pod velením veliteľa útvaru plukovníka Miroslava Ištvána.
 
Prezident Andrej Kiska v úvode stretnutia vyzdvihol prehlbujúce bilaterálne vzťahy, ktoré sa podľa slov slovenského prezidenta výrazne zlepšili po páde Železnej opony.
 
Vo vzájomnej diskusii vrcholní predstavitelia oboch krajín venovali pozornosť aktuálnej bezpečnostnej situácii na Ukrajine, neobišli otázky týkajúce sa poskytnutia finančnej pomoci Grécku a venovali sa aj  problematike masívnej migrácie. Rakúsky prezident v dialógu ocenil plán Slovenska prijať dočasne päťsto migrantov a pomôcť tak Rakúsku čeliť nevídanému náporu utečencov, ktoré denne prijíma približne dvesto žiadostí o azyl.
 
Na záver oficiálnej návštevy rakúsky prezident v sprievode Andreja Kisku absolvoval návštevu slovensko-rakúskeho projektu duálneho vzdelávania Mladé hviezdy vo Vrábloch.
 

Oficiálna návšteva rakúskeho prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva rakúskeho prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva rakúskeho prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva rakúskeho prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva rakúskeho prezidenta na SlovenskuOficiálna návšteva rakúskeho prezidenta na Slovensku

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 14.07.2015
Čítanosť: 4643
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share