Preskocit navigáciu

Posledný slávnostný nástup ČS PSR v roku 2015


Posledný slávnostný nástup ČS PSR v roku 2015
V pondelok 14. decembra veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Miroslav Ištván ráznym podaním hlásenia náčelníkovi Vojenskej kancelárie prezidenta SR plukovníkovi Vladimírovi Šimkovi otvoril posledný nástup útvaru v tomto roku.
 
V úvode slávnostného nástupu plukovník Šimko odovzdal Medaile náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta SR za významný podiel na spolupráci s Vojenskou kanceláriou prezidenta SR nasledovným príslušníkom útvaru:
 
nadporučíčke Andrei RIŠIANOVEJ, desiatnikovi Štefanovi FILOVI, desiatnikovi Štefanovi MOSNÉMU a vojakovi 2. stupňa Štefanovi KOLODITSOVI.
 
Pamätný list Čestnej stráže prezidenta SR si z rúk náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta SR prevzal najlepší poddôstojník Ozbrojených síl Slovenskej republiky za výcvikový rok 2015,  príslušník 1. Roty ČS PSR rotný Ľudovít VEREŠ.
 
V slávnostnom príhovore náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta SR vyzdvihol prácu príslušníkov útvaru a zamestnancov vo verejnej správe, ktorí vo výcvikovom roku 2015 plnili úlohy na vysokej profesionálnej úrovni v prospech hlavy štátu, Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl.

,,Vážení príslušníci útvaru, vážení zamestnanci. V rámci plnenia úloh náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta SR mám česť, sprevádzať pána prezidenta na jeho cestách. Som nesmierne rád, že môžem s istotou povedať, že v rámci Ozbrojených síl Slovenskej republiky patríte k tým najlepším,“ zdôraznil v príhovore s hrdosťou v hlase plukovník Šimko.

Na záver nástupu sa veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR poďakoval náčelníkovi Vojenskej kancelárie prezidenta SR za jeho príhovor a v mene celého útvaru mu zaželal príjemné prežitie vianočných sviatkov a v nastávajúcom roku veľa zdravia, šťastia, osobných a pracovných úspechov.
 

Posledný slávnostný nástup ČS PSR v roku 2015Posledný slávnostný nástup ČS PSR v roku 2015Posledný slávnostný nástup ČS PSR v roku 2015Posledný slávnostný nástup ČS PSR v roku 2015Posledný slávnostný nástup ČS PSR v roku 2015Posledný slávnostný nástup ČS PSR v roku 2015

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 15.12.2015
Čítanosť: 4085
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share