Preskocit navigáciu

Najlepším poddôstojníkom OS SR je príslušník ČS PSR


Najlepším poddôstojníkom OS SR je príslušník ČS PSR
V stredu 9. decembra sa v priestoroch veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene uskutočnil výber o Najlepšieho poddôstojníka Ozbrojených síl Slovenskej republiky za výcvikový rok 2015. Pred komisiu pod vedením hlavného poddôstojníka Ozbrojených síl SR štábneho nadrotmajstra Vladimíra Beluša predstúpil aj veliteľ 2. družstva, 1. čaty, 1. roty Čestnej stráže prezidenta SR rotný Ľudovít Vereš.

Dnes už 30 ročný rodák zo Selíc si napriek silnej konkurencii dokázal svojími výsledkami a profesionálnym vystupovaním získať hlasy päťčlennej komisie, ktorá v závere jednohlasne rozhodla o výsledku výberu.

,,Som presvedčení o tom, že v rámci Ozbrojených síl Slovenskej republiky patria príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky medzi elitu. Rotný Vereš, ktorý v stredu 9. decembra v priestoroch veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene získal ocenenie Najlepší poddôstojník Ozbrojených síl SR vo výcvikovom roku 2015 je toho dôkazom. V základných ako aj doplnkových kritériách získal vysoké bodové skóre. V rozhovore s komisiou bol suverénny a vystupoval na vysokej profesionálnej úrovni,“ zdôraznil v rozhovore jeden z členov hodnotiacej komisie, veliaci poddôstojník Čestnej stráže prezidenta SR štábny nadrotmajster Ján Štefan.

Rotný Vereš, ktorý sa výberového konania o Najlepšieho poddôstojníka OS SR zúčastnil už po druhý krát, získal bohaté skúsenosti nielen z plnenia úloh v rámci svojho domovského útvaru, ale aj z pôsobenia v mierových silách OSN na Cypre. V máji 2015 absolvoval päťtýždňový základný kurz pre poddôstojníkov Námornej pechoty (Seargeant Course) vo Virgínii v USA, kde dosiahol vynikajúce výsledky. Okrem plnenia pracovných povinností sa aktívne podieľal na budovaní dobrého mena Čestnej stráže prezidenta SR a Ozbrojených síl SR na verejnosti (účasť na rezortných i mimorezortných športových súťažiach, pravidelné dobrovoľné darcovstvo krvi, pomoc pri organizovaní športových podujatí pre klientov Domova sociálnych služieb prof. Karola Matulaya v Bratislave).

Príslušník Čestnej stráže prezidenta SR sa vo svojom voľnom čase venuje predovšetkým svojej rodine, manželke Lucii a desaťmesačnému synovi Dominikovi, študuje na vysokej škole a ako kapitán slovenskej reprezentácie v rugby  reprezentuje našu malú krajinu v tomto pre Slovensko netradičnom športe.


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: Jozef Žiak - MO SR - Dátum: 10.12.2015
Čítanosť: 3180
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share