Preskocit navigáciu

Novoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SR


Novoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SR
Vo štvrtok 7. januára sa v priestoroch vajnorských kasární v Bratislave uskutočnil slávnostný nástup pri príležitosti 23.výročia vzniku Slovenskej republiky.
Slávnostného ceremoniálu sa spoločne s príslušníkmi podriadených súčastí Veliteľstva posádky Bratislava (VePBA) zúčastnil i 2. zástupca náčelníka GŠ OS SR generálmajor Pavel Macko.
Už tradične nasledoval po prečítaní rozkazu prezidenta SR určený všetkým profesionálnym vojakom a zamestnancom, príhovor veliteľa VePBA plukovníka Jána Mareka. Zdôraznil, že "okrem tohto výročia sme si dňa 4. januára pripomenuli 97. výročie založenia posádkového vojenského veliteľstva v Bratislave“. Ďalej podotkol, že „dnešné Veliteľstvo posádky sa hrdo hlási k tradíciám našich predkov. Staráme sa o to, aby v tejto neľahkej, prelomovej dobe, bola bratislavská posádka na popredí udalostí v hlavnom meste Slovenskej republiky a zároveň zabezpečovalo obranu a ochranu teritória mesta. Veliteľstvo posádky Bratislava má dobré meno a postavenie v hlavnom meste. Snažíme sa o dobrý spoločenský kredit OS SR, o vysokú verejnú mienku. Rozširujeme dobré meno ozbrojených síl SR a hlavného mesta v zahraničí. Máme veľmi dobrú spoluprácu s vojenskými veliteľstvami hlavných miest predovšetkým v stredoeurópskom regióne." Po poďakovaní prítomným za všetko vynaložené úsilie a dosiahnuté výsledky v minulom roku a prianí veľa zdravia, spokojnosti, radosti z práce a porozumenia najbližších v nadchádzajúcom roku, odovzdal slovo generálmajorovi Pavlovi Mackovi.
Ten niekoľkými vetami vyjadril spokojnosť s príslušníkmi posádky a v krátkosti zhodnotil predchádzajúci výcvikový rok a zaželal všetkým úspešný nástup do nového roka.
Súčasťou slávnostného nástupu bolo i udelenie Pamätnej medaile Ministra obrany SR III. stupňa (bronzová) kapitánovi Ladislavovi Danielovitsovi, náčelníkovi skupiny materiálového manažmentu Oddelenia podpory operácií.
Na znak úcty vzácnemu hosťovi odohrali v závere nástupu príslušníci vojenských hudieb pôsobivý  hudobný koncert.

Novoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SRNovoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SRNovoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SRNovoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SRNovoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SRNovoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SRNovoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SRNovoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SRNovoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SRNovoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SRNovoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SRNovoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SRNovoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SRNovoročný slávnostný nástup VePBA s 2. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SR

Autor: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: nrtm. Milan KULICH - Dátum: 08.01.2016
Čítanosť: 4949
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share