Preskocit navigáciu

Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov


Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov  

Pri príležitosti spomienky na štyroch slovenských generálov - Augustína Malára, Jána Goliana, Štefana Jurecha a Rudolfa Viesta, popravených v roku 1945, zorganizovali členovia Klubu generálov SR vo štvrtok 3. marca pri Pamätníku zmierenia v areáli Ministerstva obrany SR spomienkové stretnutie.

V úvodnom slove privítal podpredseda Klubu generálov SR a bývalý náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík v.v. Peter Vojtek členov klubu generálov, generalitu ozbrojených síl a ostatných prítomných, ktorí si prišli uctiť slovenských generálov, popravených na konci II. svetovej vojny v koncentračnom tábore vo Flossenburgu.

Za účasti príslušníkov Čestnej stráže OS SR položili delegácie vence k Pamätníku zmierenia ako prejav úcty a vďaky týmto odvážnym a statočným ľuďom. Prítomným sa prihovoril rovnako syn generála Štefana Jurecha podplukovník v.v. Marcel Jurech, ktorý na konci pietnej spomienky spolu s náčelníkom GŠ OS SR generálom Milanom Maximom, predsedom Klubu generálov SR generálmajorom v.v. Františkom Blanárikom a plukovníkom Mons. Františkom Počurekom zapálili pri pamätníku symbolické sviece.

Súčasťou pietneho aktu bolo i umiestnenie prste zeme k pamätníku, ktorú členovia Klubu generálov SR odobrali z koncentračného tábora Flossenburg.

Spoločná modlitba, ktorú predniesol plukovník Mons. František Počurek  a hudobná skladba „Večierka“ v podaní trubača z Vojenskej hudby OS SR, ukončili pietne spomienkové stretnutie.


Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov Zabezpečenie pietnej spomienky na slovenských generálov

Autor: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ - Dátum: 09.03.2016
Čítanosť: 4066
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share