Preskocit navigáciu

8. marec - Deň úcty a obdivu k ženám


8. marec - Deň úcty a obdivu k ženám
V utorok 8. marca sa pri príležitosti Medzinárodného dňa žien uskutočnilo v priestoroch Duklianskych kasární  stretnutie veliteľa Čestnej stráže prezidenta SR s profesionálnymi vojačkami a zamestnankyňami útvaru.

,,Vážené dámy, dovoľte mi, aby som Vám vo svojom mene, ako aj mene všetkých svojich kolegov úprimne poďakoval za Vašu obetavú prácu v prospech Čestnej stráže prezidenta SR. Zo srdca Vám želám pevné zdravie, veľa elánu, entuziazmu, veľa splnených snov a pracovných úspechov,“ zdôraznil v príhovore plukovník Ištván, ktorý všetkým ženám venoval voňavú ružu ako znak úcty a obdivu.
 
V tento sviatočný deň prezident SR Andrej Kiska pozval na slávnostný obed do Prezidentského paláca desať žien z rôznych oblastí spoločenského života. Medzi pozvanými bola aj príslušníčka Čestnej stráže prezidenta SR slobodníčka Marta Jacková.
 
Medzinárodný deň žien, ktorý pripadá na 8. marec sa vo svete oslavuje už 106 rokov. Prvýkrát ho ustanovili na medzinárodnej konferencii žien v Kodani v roku 1910. Tento deň má celému svetu pripomenúť štrajk 40 000 newyorských krajčírok z textilných tovární, ktoré bojovali za zrušenie desaťhodinového pracovného času, proti nízkym mzdám a zlým pracovným podmienkam.


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: Archív ČS PSR - Dátum: 09.03.2016
Čítanosť: 3202
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share