Preskocit navigáciu

Veliteľ Veliteľstva posádky Bratislava na Medzinárodnej konferencii veliteľov posádok vo Viedni


Veliteľ Veliteľstva posádky Bratislava na Medzinárodnej konferencii veliteľov posádok vo Viedni

V  dňoch  30. mája až 3. júna  sa v metropole Rakúska uskutočnila medzinárodná  konferencia veliteľov posádok hlavných miest krajín strednej Európy združených v klube Capital Commanders Club.

Dunajská metropola hostila veliteľov posádok z Berlína, Varšavy, Prahy, Bratislavy, Budapešti, Ljubjany a ako pozorovatelia boli pozvaní predstavitelia z Kyjeva. Za Veliteľstvo posádky Bratislava (VePBA) sa konferencie zúčastnil veliteľ VePBA plukovník Ján Marek. Téma tohtoročnej konferencie bola zameraná na úlohy veliteľstiev posádok v rámci domáceho krízového manažmentu. Velitelia posádok informovali  účastníkov konferencie o procese pri odstraňovaní následkov po povodniach a dotkli sa aj úloh spojených s migračnou krízou v Európe. Jedným z častí programu bolo privítanie veliteľov posádok zástupcom Náčelníka generálneho štábu Rakúskych ozbrojených síl ako aj prezentácia činnosti a úloh Strategického centra krízového manažmentu rakúskou stranou.

V závere konferencie pozval veliteľ Veliteľstva posádky Budapešť všetkých účastníkov konferencie do Budapešti, kde sa o rok bude konať v poradí už 23. ročník Capital Commanders Conference.


Veliteľ Veliteľstva posádky Bratislava na Medzinárodnej konferencii veliteľov posádok vo ViedniVeliteľ Veliteľstva posádky Bratislava na Medzinárodnej konferencii veliteľov posádok vo ViedniVeliteľ Veliteľstva posádky Bratislava na Medzinárodnej konferencii veliteľov posádok vo ViedniVeliteľ Veliteľstva posádky Bratislava na Medzinárodnej konferencii veliteľov posádok vo Viedni

Autor: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: kpt. Ing. Peter KRUMPÁL - Dátum: 09.06.2016
Čítanosť: 3687
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share