Štátny pohreb prezidenta Michala KOVÁČA


Štátny pohreb prezidenta Michala KOVÁČA Dňa 13.10. od 10,00 hod. sa konal štátny pohreb prvého prezidenta samostatnej Slovenskej republiky Michala Kováča aj za účasti príslušníkov Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská Bystrica. Posledná rozlúčka sa začala na Bratislavskom hrade. Odtiaľ sa smútočný sprievod spolu s rakvou presunul cez Palisády na nádvorie Prezidentského paláca, kde sa uskutočnila posledná rozlúčka s vojenskými poctami.

Telesné pozostatky následne boli prevezené na zádušnú omšu v Dóme sv. Martina. Rodina sa s Michalom Kováčom rozlúčila na súkromnom obrade na Ondrejskom cintoríne v Bratislave.

Prvý slovenský prezident Michal Kováč zomrel vo veku 86 rokov v stredu 5. októbra v Nemocnici sv. Michala.

ČESŤ JEHO PAMIATKE!


Dňa 13.10. od 10,00 hod. sa konal štátny pohreb prvého prezidenta samostatnej Slovenskej republiky Michala Kováča aj za účasti príslušníkov Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská Bystrica. Posledná rozlúčka sa začala na Bratislavskom hrade. Odtiaľ Dňa 13.10. od 10,00 hod. sa konal štátny pohreb prvého prezidenta samostatnej Slovenskej republiky Michala Kováča aj za účasti príslušníkov Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská Bystrica. Posledná rozlúčka sa začala na Bratislavskom hrade. Odtiaľ Dňa 13.10. od 10,00 hod. sa konal štátny pohreb prvého prezidenta samostatnej Slovenskej republiky Michala Kováča aj za účasti príslušníkov Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská Bystrica. Posledná rozlúčka sa začala na Bratislavskom hrade. Odtiaľ Dňa 13.10. od 10,00 hod. sa konal štátny pohreb prvého prezidenta samostatnej Slovenskej republiky Michala Kováča aj za účasti príslušníkov Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská Bystrica. Posledná rozlúčka sa začala na Bratislavskom hrade. Odtiaľ Dňa 13.10. od 10,00 hod. sa konal štátny pohreb prvého prezidenta samostatnej Slovenskej republiky Michala Kováča aj za účasti príslušníkov Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská Bystrica. Posledná rozlúčka sa začala na Bratislavskom hrade. Odtiaľ Dňa 13.10. od 10,00 hod. sa konal štátny pohreb prvého prezidenta samostatnej Slovenskej republiky Michala Kováča aj za účasti príslušníkov Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská Bystrica. Posledná rozlúčka sa začala na Bratislavskom hrade. Odtiaľ

Autor: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH , Foto: npor. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ - Dátum: 13.10.2016
Čítanosť: 4075
Verzia pre tlač

Skočiť na menu