Preskocit navigáciu

Predčasné Vianoce pre Lalku


Predčasné Vianoce pre Lalku

Začiatkom roka prišiel veliaci poddôstojník 1. čaty, 1. roty Čestnej stráže OS SR s nápadom usporiadať dobrovoľnú finančnú zbierku, s cieľom podporiť choré detičky s krédom „Kolektív spraví viac, ako jednotlivec“. Nápad sa ujal a vo februári pribudli prvé peniažky do pomyselnej pokladničky. Počas roka sme spoločne prispievali a celkovo sa nám podarilo vyzbierať slušnú sumu. Jedinou nevyriešenou otázkou zostávalo, komu vlastne pomôcť. Po dlhšom zvažovaní nás zaujal príbeh malej školáčky Laury Lukáčovej z Bratislavy, ktorá po komplikovanom pôrode musí zápasiť s ochrnutím pravej rúčky, ktorá odvtedy rastie pomalšie. Lalka, ako ju rodičia volajú, zároveň zápasí aj s oslabenou imunitou a astmou. Chorá ručička potrebuje kvalitné rehabilitácie, aby sa aspoň trošku zmiernil jej handicap. Kým Lalka rastie, ešte sa jej dá pomôcť, ale potrebuje neustály servis terapií, cvičenia a rehabilitácií. Ako povedala jej mama, dcérka bude musieť cvičiť celý život, ale šancu na efektívnu pomoc má len teraz. Po rozhodnutí podporiť práve malú Lalku skontaktoval rotmajster Holbík mladú rodinu a dohodli sa na osobnom stretnutí. Nakoniec malá skupinka príslušníkov 1. roty Čestnej stráže OS SR navštívila Lalku 20. decembra 2016 a odovzdali jej symbolický šek, vďaka ktorému bude môcť absolvovať pobyt v Rehabilitačnom detskom centre v Dunajskej Lužnej. Vojaci strávili chvíľku s rodinkou v útulnom byte, obdarili Lalku aj hračkou a nezabudli ani na jej malého bračeka. Dohodli sa, že budú starostlivo sledovať jej ďalší osud. Malá Lalka dostala pozvánku na deň otvorených dverí do našich kasárni a určite ju navštívime aj v škole aby sme sa presvedčili ako sa jej darí.

Na záver sa dojatá Lalka poďakovala vojakom za nezištnú pomoc a zaželala krásne prežitie Vianočných sviatkov a šťastný nový rok pre všetkých príslušníkov Čestnej stráže OS SR.


Predčasné Vianoce pre Lalku Predčasné Vianoce pre Lalku Predčasné Vianoce pre Lalku Predčasné Vianoce pre Lalku Predčasné Vianoce pre Lalku Predčasné Vianoce pre Lalku Predčasné Vianoce pre Lalku

Autor: šbnrtm. Michal CZŐDÖR , Foto: šbnrtm. Michal CZŐDÖR - Dátum: 22.12.2016
Čítanosť: 4042
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share