Slávnostný nástup VePBA pri príležitostí významných výročí


Slávnostný nástup VePBA pri príležitostí významných výročí

Za účasti profesionálnych vojakov a zamestnancov Veliteľstva posádky Bratislava (VePBA) sa v stredu 4. januára v priestoroch vajnorských kasární uskutočnil novoročný slávnostný nástup.
Už tradične po zvukoch štátnej hymny nasledovalo pripomenutie si výnimočnej udalosti, ktorú predstavuje 24. výročie vzniku Slovenskej republiky ako skutočnosť, že hrdosť na históriu SR a jej ozbrojených síl bola a je základom tradícií, ktoré sú súčasťou našich ozbrojených síl.
„Pre Veliteľstvo posádky Bratislava je začiatok roka významný aj tým, že 4. január 1919 je považovaný za dátum vzniku Posádkového veliteľstva. Veliteľstvo posádky Bratislava sa preto, ako nástupnický útvar, radí medzi najstaršie útvary OS SR. Tento rok si tak pripomíname už 98. výročie a pomaly, ale isto sa blížime k príprave okrúhleho stého jubilea“, uviedol veliteľ VePBA plukovník Igor Jančovič v úvode svojho vystúpenia. Zároveň sa všetkým príslušníkom poďakoval za dosiahnuté výsledky a vzornú reprezentáciu ozbrojených síl na verejnosti v roku 2016. Následne v krátkosti bilancoval uplynulé obdobie, ako aj úlohy a vízie ďalšieho smerovania stojace pred VePBA v tomto výcvikovom roku. Ďalej dodal, že reorganizáciu Veliteľstva posádky Bratislava na novú organizačnú štruktúru a vytvorenie roty podpory velenia Generálneho štábu OS SR - považuje za veľkú výzvu stanovenú náčelníkom GŠ OS SR.
Súčasťou nástupu bolo udelenie vojenských medailí a odznakov vybraným príslušníkom bratislavskej posádky.


Slávnostný nástup VePBA pri príležitostí významných výročí Slávnostný nástup VePBA pri príležitostí významných výročí Slávnostný nástup VePBA pri príležitostí významných výročí Slávnostný nástup VePBA pri príležitostí významných výročí Slávnostný nástup VePBA pri príležitostí významných výročí Slávnostný nástup VePBA pri príležitostí významných výročí Slávnostný nástup VePBA pri príležitostí významných výročí Slávnostný nástup VePBA pri príležitostí významných výročí Slávnostný nástup VePBA pri príležitostí významných výročí

Autor: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH - Dátum: 04.01.2017
Čítanosť: 5402
Verzia pre tlač

Skočiť na menu