Veľkolepé vystúpenie Vojenskej hudby Banská Bystrica počas slávnostného galavečera


Veľkolepé vystúpenie Vojenskej hudby Banská Bystrica počas slávnostného galavečera

Metropola stredného Slovenska Banská Bystrica sa stala vo štvrtok 26. januára dejiskom slávnostného večera spojeného s vyhlásením najúspešnejších športovcov rezortu obrany za rok 2016.
V rámci pestrého programu sa predstavili príslušníci Vojenskej hudby Banská Bystrica s nestarnúcimi klasickými, jazzovými, soulovými aj swingovými melódiami. Svoje vystúpenie pod dirigentskou taktovkou kapitána Jána Goliaša otvorili americkou swingovou skladbou Moonlight Serenade skomponovanú Glennom Millerom. V úvode galavečera odzneli nezabudnuteľné džezové skladby On the sunny side of the street, Sweet Georgia Brown, At last, Chicago ale i Soul man.

Ďalšou ochutnávkou boli pre prítomných zaiste rytmická bluesová skladba The Opener, známa tiež ako Flashback from the Future od Cootie Williamsa či skladba The Lady Is a Tramp, ktorá odznela v muzikáli Babes in Arms a je paródiou na newyorskú vyššiu spoločnosť a jej prísnu etiketu.

Diváci so zatajeným dychom sledovali i mimoriadny spevácky talent mladej študentky Anny Bartovej z Gymnázia V.B. Nedožerského v Prievidzi, ktorá počas večera sprevádzala našich hudobníkov. Ako mladá slečna poznamenala, k hudbe mala odjakživa veľmi blízko a keďže pochádza z muzikantskej rodiny, bolo úplne prirodzené, že sa hudbe začala venovať a doteraz ju to neopustilo.


Veľkolepé vystúpenie Vojenskej hudby Banská Bystrica počas slávnostného galavečera Veľkolepé vystúpenie Vojenskej hudby Banská Bystrica počas slávnostného galavečera Veľkolepé vystúpenie Vojenskej hudby Banská Bystrica počas slávnostného galavečera Veľkolepé vystúpenie Vojenskej hudby Banská Bystrica počas slávnostného galavečera Veľkolepé vystúpenie Vojenskej hudby Banská Bystrica počas slávnostného galavečera Veľkolepé vystúpenie Vojenskej hudby Banská Bystrica počas slávnostného galavečera Veľkolepé vystúpenie Vojenskej hudby Banská Bystrica počas slávnostného galavečera Veľkolepé vystúpenie Vojenskej hudby Banská Bystrica počas slávnostného galavečera Veľkolepé vystúpenie Vojenskej hudby Banská Bystrica počas slávnostného galavečera

Autor: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: Patrik Gajdár - Dátum: 30.01.2017
Čítanosť: 3593
Verzia pre tlač

Skočiť na menu